@
Damla ben asla ve kat'a bu sozlerine katilmiyorum. Ne demek dokunamadilar ya, dinden uzaklasmanin bununla ne alakasi var. Peygamberler zamaninda inanmayanlar yokmuydu? Ebu-Cehil neden musluman olmadi? Hz.Muhammed (Sav) zamaninin kafiridir. Peygamberimizin kendi amcasi iman etmemistir.Hz.Ebubekir in oz babasi yillar sonra olmeye yakin musluman olmustur. Kimse kordudan carttan curttan diye bisey yok. Kesinlikle yok. Gecmis ve gelecekte Din adi altinda saklabanlar her zaman olmustur, olacaktir. Senin kendi aklin ve fikrin vardir. Biz Hz.Muhammed(Sav)'in sunnetlerine uyariz . Herkes kendi mezhebinin gerektirdigi sekilde yasar ve uygular. Yok efendim korkudan din turedi, putlara tapildi. Ben allahtan yine korkuyorum acik ve net. Neden? Amellerime guvenemiyorum, allahin gazabindan korkuyorum. Kabir azbindan korkuyorum. Kilmadigim kaza namazlarimdan korkuyorum. Allaha olan borclarimdan korkuyorum. Islami hakkiyla yasadiktan sonra neden korkayim? . Ameline guvenen korkmasin abicim bu kadar basit.. Hz.Muhammed (Sav) dini kolaylistirin derken neyi kast etmis acaba? Oruc mu tutmayin demis? Namazmi kilmayin demis? Ne yani bunu bi acarmisin. Ayrica peygamberimizin olmeden onceki son sozu nedir ? Muslumanlar namazlarina dikkat etsinler. Din de kolaylik nedir acaba cidden anlamadim. Bizim dinimiz zaten kolay bir dindir. Nesi zor acaba
Peygamberimizin zamaninda namaz 55 vakittir yahu. Mirac a ciktiginda Peygamberimiz dua ediyor allaha ve 5 vakte iniyor namaz. Kisa geciyorum . Hz.Musa ne diyor biliyormusun? Gun gelecek senin ummetine 5 vakit namaz bile zor gelecek git allaha dua et indirt daha diyor. Peygamberimiz kabul etmiyor ama bunu. Utanirim daha fazla indirtmeye. Mirac tan peygamberimiz 3 hediye ile doner. Namaz 5 vakte inmistir. Bakara suresi ve Musluman olan herkes cennete girecektir. ( Cezasini cektikten sonra ). Akabinde Hacca gitmek mi zor? ( Hali vakti yerinde olan pek ala gidebilir). Tatil koylerine gidep 10 binlerde lira harciyorsa gidebilir. Zaten durumu olmayana farz degil. Allahin meleklerine ve kitaplarina inanmak ? bumu zor ? . Ahiret gunune inanmak ? bumu zor. Kelimeyi sehadet getirmek? bumu zor ? Zekat vermek ? Bumu zor ? Oruc tutmak? Bu mu zor ? Demekki dinimiz zor bir din degil Sayin yoneticim .

.Hz.Muhammed(Sav) ne diyolar? Sen yine bizim onderimiz ol, basta sen ol. Ama yeni bir din ortaya cikarma,senin allhina yoneltme vs . Senden iyisinimi bulacaz, ahlaklisin, durustsun. Yalan soylemezsin vs vs. Neden yapiliyor bu teklif . Kendim yorumlayacak olursam allahin emir ve yasaklari zor gelmistir. Namaz var , oruc var, zekat var . Insanlar kendi dinlerinde serbestti cunki. Gibi gibi acilabilir. Din cok ozel ve haassas bir konudur. Fikih (ince) konulara/ina fazla dalmayin cikamazsiniz