Tutsak Nickli Üyeden Alıntı
Tarihimizin önemli bir parçasını teşkil eden Farsça, bence özel kurslarda öğretilmeli.
Mesela İsmek tarzı ücretsiz kurslar ya da sizin gibi bu dili benimsemek isteyen kişiler ücretle öğrenmeli.
Sözde tarihe ve edebiyata önem veren devletimizden böyle bir hareket beklemem gayet doğal. Çünkü Farsça ilgi çeken bir dil olmasa da bilimsel açıdan çok fazla araştırmaya muhatap dildir. Diğer taraftan Ing.'yi hariç tutarsak Arapça, Almanca, Fransızca, Rusça, Italyanca ve Ispanyolca için seçmeli ders kararı alinabiliyorsa Farsça için de alınabilir. Bakın seçmeli ders diyorum. Herkese mecburî ogretilsin demedim. Hiç olmazsa sosyal bilimler liseleri ve anadolu liselerinin sosyal bilimler alanlarında bu ders seçmeli olarak verilebilir. Ücretli kurs öneriyorsunuz fakat yıllardır Iran'a ve Farsça'ya olan önyargı bu kurumların az sayıda ve boş kalmasına neden oluyor. Bundan dolayı gençlerin ilgisini çekmesinin de ihtimalini göz önünde bulundurarak Farsça'nın liselerde okutulma kararı yerinde olacaktır. Böylece bu bölümden mezun olanlar için de yeni bir iş kapısı açılacaktır. Buna nispetle bu dile karşı duyulan önyargı ortadan kalkıp ilgi artacaktır. Ondan sonra ise kursların sayısının ve bu dili öğretmek için olanakların artacağına inanıyorum.