birikim Nickli Üyeden Alıntı
Oyle ise arkadaslarin hassaiyetine dikkat etme maksadiyla kisaca bildigim olcude yazayim;

Ayette anlatilmak istenen anladigim kadariyla; aslolan, yasamin icinde guzel ahlakli olmaktir. Zaten acikca bahsedildigi gibi, kesilen hayvanin ne eti ne kani Tanriya ulasmaz. İcinizde, Tanri kavramindan dogan sakinma duygusu var mi onemli olan budur.
Terimsel acidan bakarsak; kurban, "adanmis hayvan" demek. Eski caglardan bu yana ibadethane ve tapinaklar toplumsal yasam alaninin merkezinde bulunmaktadir. insanlar ihtiyacindan fazlasi hayvanlarini bu tapinaklara getirir ve uzerine Tanri'nin Mali yazardi. Burada ihtiyac sahiplerine bolunurdu. İslamiyetteki kurban kavraminin bundan pek farkli oldugunu sanmiyorum yani Tanrilar kurban istiyor degil ibadet icin orada bulunanlara yardim etmektir amac...
İslamiyet'i Paganizmden ayiran en buyuk ozelligin guzel ahlak kavrami oldugunu goz onune alirsak ben illa ki kurban rituelinin uygulanmasinin mecburi oldugunu dusunmuyorum. Onun yerine ihtiyac sahibi kisilere yardimin da bir ibadet oldugu fikrindeyim.
Çok teşekkürler birikim ayet tam olarak bunu anlatıyor bencede