23. Bölüm Monika: Durumumuza bir bakalım önce. Sen, çok yetenekli bir kızsın evet. Ben bu yeteneği görüp yatırım yapıyorum. Koskoca bir firmanın yetkilisi oluyorsun, ilk işimizi çok iyi çıkarıyorsun, başarı kazanıyoruz. Arada hataların oluyor ben bu alışma süreci diyorum, buraya kadar doğru mu? Öykü: Doğru. Monika: Ama sonra ne oluyor, Öykü yok oluyor, telefonları da açmıyor, en lazım olduğu zamanda hiçbir açıklama yapmadan kayboluyor. Bak Öykü, senin hiçbir şey düşünmeden en profesyonel halinle hiç durmadan çalışman, çizmen, öğrenmen gerekiyor. Güvenimizi yıkmaman gerekiyor. Çizince sorun yok tamam, ama böyle çocuk gibi küsüp durmak olmaz. Hemen düşün karar ver. Çizecek misin? Çizmeyecek misin? Ne diyorsun. Bugün burada bu durumu halledeceğiz. Benim buraya son gelişim olacak. Seni son arayışım olacak. Kararı sen vereceksin. Şimdi bana bir şey söyle. Öykü: Evet, size bir şey söylemem lazım. Monika hanım. En son ne zaman kalbiniz boğazınızda attı? Monica: Anlamadım? Öykü: Kalbiniz diyorum, en ne zaman boğazınızda attı? Böyle…içinizde kelebekler uçuşurken…o kelebeklerin hepsi bir anda düşüp öldü, ve kalbiniz, o kelebeklerin mezarlığına dönüştü. En son ne zaman, bastığınız yerin ayağınızın altından böyle çekildiğini hisettiniz? Böyle göğüs kafesiniz daralıpta nefes alamadığınız oldu mu hiç? Monika: Sen işini yap, ne hissedersen hisset kimse ilgilenmez. Ama işimizle bir ilgisi yok bütün bunların. Öykü: Bilmem…sanırım yok. Ama benim için var. Ben en iyisi istifa edeyim Monika hanım. Hatta daha iyisi, siz beni kovun. Monika: Yine anlayamadım. Öykü: Ben diyorum, ben bu haldeyken bırakın tasarım yapmayı düz çizgi bile çizemem. Net anladım ben, benden olmaz. Ben aşkla sevgiyle çizebiliyorum başka türlüsünü bilmiyorum. Monika: Yani, Ayaz yoksa işte mi yok diyeceğiz? Öykü: Ayaz yoksa ben yokum diyorum, Ayaz yoksa hayat yok. Monika: Anladım. Ama birşeyide unutma Öykü. Aşk acısı ve hüznü çok işe yarayabilir. Benim ilk dünya çapında tanınan kriasyonum bir aşk acısından çıkmıştı. 15 dünün var. Yeni bir kış kriasyonu yapacaksın. 15 gün sonra gelmezsen seni bir daha aramicam. Bu dönem içinde ne yaparsan yap umurumda değil. Kelebeklerini mi diriltirsin, Ayazla mı barışırsın beni ilgilendirmez. 15 gün, tamam?