Tekil Mesaj gösterimi
blazeofglory - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Seslenildi
278 Mesaj
Etiketlendi
188 Konu
Standart Cevap: 8. Haftanın Çok Bilmişi: ''blazeofglory''
24 Nisan 2015
22
Cookie Nickli Üyeden Alıntı
1) Biraz kendinizden bahsedermisiniz?
2) En sevdiğiniz şarkı ve şarkıcı?
3) Böyle güzel yazıları neyden feyz alıyorsunuz?
4) Bişeyleri iyi anlamak,görmek için neler yapmalıyız?

Gelcem gene

-kasım aynın başlarında zonguldak devlet hastanesinde elektriklerin kesilmesiyle doğması bir olan bir şahsiyetin, karanlıkla başlayan yaşamının,aydınlanma mücadelesi gibidir benim hayatım. karanlığın içinden çıkıp aydınlığa kavuşan bebekler gibi değildi benim ilk ağlamam!! bu ağlamanın yarattığı kişiliğin özetidir benim özgeçmişim ! kafa kağıdı özetine geçelim . zonguldak doğumluyum.esnaf bir baba ve devlet memuru bir annenin ortanca evladayım.bir abim ve bir kızkardeşim var ,ömürleri uzun olsun inşallah.tüm eğitim dönemimi bu şehirde geçirmiş biriyim.maalesef lise mezunuyum .iş hayatımı da bu şehirde sürdürmekteyim. esnaflara hizmet veren bir kamu kuruluşunda 7 senedir çalışmaya çalışmaktayım. çalışmaya çalışıyorum daki kastım,esnafın durumu,malum hepsi komalık. bizde etkileniyoruz haliyle.bekarım hala hazırda.kronik olmadığı umudunu taşıyorum . Son sözüm de ,�doğup büyümekle kalmadığım şehir,beni topraklarına da katacaktır diye hayal ediyorum olsun. (blog sayfamdan direk geçtim bu yazıyı , umarım cevap niteliği taşır. )

-Benim en sevdiğim şarkı ya da şarkıcı yok sevgili Cookie . Ukalalık yaptığımı düşünme, kulağıma hoş gelen her müziği dinlerim ben. Lakin son zamanlarda yuotube da keşfettiğim Evet Ne Söylüyoduk kullanıcı ismiyle paylaşılan ve amatör birin söylediği şarkılara bayılıyorum.

-Yazı yazmaya başlamamın yegane sebebi bir yazar tarafıından gaza getirilmemden başka bir şey değil Yılmaz Yunak adlı yazarın bir yazısına yaptığım yorum neticesinde , yazarın o yoruma istinaden kaleme aldığı yazıyla beni onurlandırması ile başladım yazmaya. Feyz konusu ise sanırım çok okumakla alakalı.. O yazıdan bir bölümü de paylaşırsam nenedn gaza geldiğimi daha iyi anlayacaksınız..

"AyÇiçek'e Cevap

Kuran Akıl Ve Birkaç Soru adlı çalışmama yapılan bir eleştiri, son zamanlarda aldığım en önemli uyarılardan biri.

Eleştiri aynen şöyle:

xxx xxx xxx

AyÇiçek

Tespitler her zamanki gibi muazzam. Fakat çözüm noktasında bir ışık, bir yol göremedim ben. Hep olan bitene eleştiri var. Bunu sadece sayın yazar değil hepimiz yapıyoruz ve her konuda yapıyoruz. Futboldan siyasete, dinden geleneklere kadar hep bizim gibi düşünmeyeni eleştiriyoruz. Biz en iyisini, en kusursuzunu yapıyormuşçasına, benzer şeyleri yapanların eksiklerini arıyoruz. Namazı emretmek namaz kılan biri olarak namazımızla başkalarına örnek olmakla başlar.� Bu söz bile piyasada dolaşan birçok hastalıklı zihniyetin özetini yapıyor. Ne yazık ki mecbur kaldığımız için (yaşı ilerleyen birçok insanın düştüğü mecburiyet) kılmaya başladığımı namaz, bizi terbiye edeceğine biz başkalarını terbiye etme misyonuna bürünüyoruz. Bakın benim yorumum bile eleştiri modunun dışına çıkamıyor. Kanımca bu durumun yarattığı sıkıntının belirlenmesi, çözüm noktasında etkili olacaktır diye düşünüyorum. Sayın Yunak sizi büyük bir umutla okumak istiyorum. (Galiba biraz konunun dışına çıktım. Affola!)

xxx xxx xxx

(Cevaba geçmeden önce teslim etmem gereken şey, eleştirinin mükemmel bir Türkçe ve akıcı bir üslupla yapılmasının yanısıra, fikirsel bir bütünlük de taşıyor olması. Bu eleştiriyi yapan sevgili AyÇiçek bir yazar değilse, bu konuyu mutlaka ciddi biçimde düşünmeli; çünkü boyalı basın dahil, iki kelimeyi yan yana getiremeyen birçok kişinin yazar kisvesiyle ortalıkta dolaştığı bugünlerde, böyle bir yeteneği ziyan etmemek gerek.)""

-Bir çok metodu var bunun güzellik. Empati kurmak, iyi gözlem yapmak, tevazuyu elden bırakmamak ve buna benzer bir çok iyi davranışın şekillendirdiği bakış açısı, senin nerde , nasıl davranman gerektiğini noktasında ışık olacaktır..

güzel soruların için teşekkürler Cookie..
Konu blazeofglory tarafından (24 Nisan 2015 Saat 17:06 ) değiştirilmiştir.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.