Tekil Mesaj gösterimi
Türkolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Madem ki erler gibi yürüyor, ayaklarının çevikliğine güveniyorsun. Bunun şükür ifadesi olarak ağır ağır gidenlere katlanman gerekmez mi?
Seslenildi
721 Mesaj
Etiketlendi
80 Konu
Ruh Hali
Arastirmaci

Standart Cevap: İçinden Geçeni Söyle

17 Kasım 2017

Damla Nickli Üyeden Alıntı

Bir sanatcı, politikacı vs vs.
Halka örnek olmalılar öyle değil mi.?
Çünkü; Halk onları bir yere getiriyor, onların bulundukları yere.
Ve, yine halk, aşağa indirmesini de bilir.
Benim, yani haklın sanatcısı tarafsız olmalı.
Tabir-i cazse, ''Yalakacı'' olmamalı.
Bu tabii benim görüşüm.
Ayrıca,
Gezi Parkı direnişinden sonra yazdığı şarkıdaki ''Sokaktaki Ali'ye, tablodaki Dali'ye'' sözlerinin Eskişehir'de dövülerek öldürülen, Ali İsmail Korkmaz için yazıldığı gündeme geldi.
Böyle bir sanatcıyı sevmeyi, kendime yakıştıramam.
Herkesin belli bir ideolojisi ve belli bir görüşü vardır. Bunu yadsıyamayız. Sanatçı da olsak siyasetçi de eğitimci de bir görüş etrafında toplumu anlamaya ve topluma yön vermeye çalışırız. Tek yapmamız gereken saygı duymak ve objektif kalabilmektir. Dediğiniz örnek olayları açık konuşmak gerekirse bilmiyorum, çünkü uzun yıllardır pek televizyon seyretmediğimden televizyon açtığım zamanlarda yaptığım iş de Kemal Sunal filmleri izlemektir. Dediğiniz olayların ve siyasetvarî hareketlerin yanlışlığı konusunda sizinle aynı görüşteyim. Fakat bunları kişinin sanatçılık yönüne yanısıtıp onun sanatçılığına karşı bir tavır almam. Bu da benim fikrimdir. Hepimiz yer yer duruma bağlı olarak beklenilmeyen çıkışlar yapabiliriz. Bundan dolayı psikolojik olarak insanları bir kalemde çizmek zordur. Lakin Nihat Doğan ya da Orhan Gencebay gibi gün be gün işinden uzaklaşıp siyasete batarsa ve terbiyesizleşirse ben de sizin gibi tepki koyarım.

Konu Türkolog tarafından (17 Kasım 2017 Saat 00:17 ) değiştirilmiştir.
Eğer şimdiye kadar başımıza gelenler bize bir şey öğretmediyse, bundan sonra bildiklerimiz hiçbir işe yaramayacaktır.