Tebessüm Nickli Üyeden Alıntı
Kolay gelsin

Sanal ve Reel kavramları sizin için neyi ifade ediyor. Bu kavramların birbirinden ayıran en belirgin fark nedir?

Sizin sorunuzu ben size sormak istedim cevabını merak ediyorum

Gelicem yine

Ben bu soru için bi makale kaleme aldım ama sevgili tebessüm Okumadığını varsayarak yazının bir kısımı direkt buraya aktarıyorum , umarım yeterli olur .

insani tüm davranışların bu ortamda mevcut olduğunu ; yani iyinin ve güzelin yanında kötünün ve çirkinin de olduğunu anlamamı sağladı.Tabi bu insani davranışların buradaki imkanlar dahilinde normal yaşamda ki gibi usturuplu olmadığı kesin.İnsanların kendilerini haddinden fazla özgür hissetmelerinin sonucunda, Seven sevgisini,sevmeyen nefretini,cinsel dürtülerini ve bir çok başka duyguyu çok daha rahat bir dille ortaya koyabiliyor burada.Bununla da kalmıyor tabi ki.Bazı yetkilerle bu ortamda statü kazanılması,reel hayatında ki kişiliğini unutturuveriyor insana.Ya çok ciddiye alıyoruz burayı yada hiç önemsemiyoruz.Bu durumun sonucunda sanal dünya her iki kişi içinde auta atılmış oluyor. Amacının dışına çıkan bir yaklaşım ile,tüm aradıklarını burada bulma çabasına giren insanın ,bu ortamı hiçe sayarak karşındakinin de bir insan olduğunu unutan ve bu minvalde fütursuzca davranan bir insandan farkı kalmıyor kanımca.

İşte bu tür davranışların kontrolsüz bir biçimde olması ,sanal alemde ki güven algısının ortadan kalkmasına sebeb oluyor.Evine bilgisayar almayı düşünen evli çiftelere “aman , sakın böyle bir hataya düşmeyin†reaksiyonlarını bilirsiniz.Sizce;Bu reaksiyona itibar eden bir insanın güvenmediği şey sanal alem mi yoksa kendisi mi?

Sonuç olarak benim birbirinden ayırmadığım sanal ve reel kavramlarının üzerine çok düşünmektense,Sanalda olsa tüm davranışların insani davranışlar olduğunu unutmamayı ve bu bilinçle burada var olmayı yeğlerim.