-Pişmanlık duyar da dönersen geri, gel de gör aşkından kalan eseri. Seyret ateşinin düştüğü yeri, hasretin zulmünü gör de öyle git. / Cemal Safi
-İdam mahkumunun söz hakkı vardı, bari son arzumu sor da öyle git. Arının çiçekte göz hakkı vardır, bir buse için dur da öyle git. / Cemal Safi
-Ulan oğlum, aşk için mesakatlı intihar metodları geliştirmeyi bırakın. Uğruna öldükleriniz, size biryerleriyle gülüyor.. / Cemal Safi
-Aklını başına topla da vazgeç, beni dinle de vuslata gün seç, sen benim elime mecbursun er geç, bahtımı mecnun'a eş edemezsin. / Cemal Safi
-Sevgisiz evlilik hatadır bence; ya hekime ya hakime götürür. Bir kez daha düşün imzadan öncesiz nikah nikahsız aşk getirir! / Cemal Safi
-Ateşe şu dedim göz göre göre, aklım zavallıydı duyguma göre, bahtına şükretti mecnûn bin kere, ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen. / Cemal Safi
-Bir bayanın ağzından 'ne istiyorsan onu yap' cümlesi çıktıysa, 'nede olsa burnundan fitil fitil getiririm' anlamına gelir. / Cemal Safi
-Yakışmıyor cepheyi terk edişin, mert dayanır namert kaçar sevdiğim.. / Cemal Safi
-Gerçek aşk şans oyunları gibi. Hayali bile mutlu edebiliyor insanı; fakat tutturabilene 'aşk' olsun. / Cemal Safi
-Sen benim uykumu kahreden korkum, sen zehir zemberek sen zehir zakkum, sen benim cezamdin ben sana mahkum, sen sana sürgündüm sen bilmiyordun.. / Cemal Safi