Almi. Nickli Üyeden Alıntı
Emin olun ki siz en dindarız dediğinizde, bizden -kısaca diğerleri- daha az tepki görüyorsunuz.
Saygıya çok önem veren biriyim ki her görüşe, ideolojiye de saygım var.
Ama en dindarım, en sosyalistim, en milliyetçiyim gibi sıfatları kendine yakıştırırken bu sıfatı hak edip etmediğini gözden geçirmeli insan. Eğer oratada dinine düşkün birinin "asla yapmaması gereken ama inatla yapmaya devam ettiği şeyler" varsa ona itirazda bulunmaya hakkımız olmalı. Bunu diğer düşünceler içinde söylüyorum. Kendine yakıştırdığını hak etmelisin ki söylediğin cümlelere güvenip, inanabilelim değil mi?
Belki yeterli donanıma sahip değilim, belki sahibim bu cümleleri yazmak için, bunu ben ölçüp tartamam tabi.
Ama inanın bu ülkede "diğerlerine" saygı duyulmuyor. Genelleme yapıyorum ki istisnalar olabilir, doğaldır. Yanlış anlaşılmak istemem.
Yanlış anlaşılmak zaman zaman insanı üzebilir.Lakin bu herşeyin sonu da değildir . Düzeltmek için bir şansın daha vardır.
Gelelim senin anlatmaya çalıştıklarına Bence sen benim yazdığımı biraz yanlış anlamışsın sevgili Almi . Çünkü benim yazıda anlatmak istediğim mevzu, siyasi partilerin kullandıkları argümana bir eleştiridir.
Bu eleştiriyi yaparken altını çizdiğim en önemli detay da siyasi propagandasına Dini alet edenlerin, bunu Türk toplumun siyasi kimyasını iyi bildikleri için yapmalarıdır. Yani bahsi geçen eleştiri kişilere değil , siyasi yapılanmaların kendilerini dizayn ederken kullandıkları argümanadır..
Belki de ben senin anlatmaya çalıştığını tam anlamamaış olabilirim. Eğer bende yanlış anladıysam düzelt beni sevgili Almi.