Bu ulkede Cumhuriyetten sonra dini ve etnik kimlik problemleri hasil oldu bildigimiz lakin inanmak istemedigimiz gibi. Simdi bu dini ve etnik kimlik icin bir refah ortami olustu oyle ya da boyle. Dogru ve yanlisligini bilemem lakin insanlarin inanmak istediklerini goruyorum. Simdiki hukumet bu insanlara soylemlerinin arkadasinda durarak bir seyler kazandirmamis olsaydi 13 yil iktidarda kalamazdi. Bu basarinin sirri sadece cok iyi yalanci olmalari mi? Sadece biz dindariz demeleri mi? Nasil ki Chp kemalist, Mhp Turkcu ya da Hdp Kurtcu bir ideolojik politika icerisindeyse, Akp de muhafazakar bir ideolojik politika icerisinde. O halde bana gore de Chp Ataturk'u, insanlarin Ataturk'e olan sevgisini kullaniyor diyebilir miyim?
Akp'yi savunuyor degilim lakin saygiliyim diyip kendi ideolojik bakis acisi dogrultusunda tek bir partiye, dusunceye saldirilmasi ve o dusunceyi savunan insanlarin akli melekelerinin bu gercegi goremeyecek kapasitedeymis gibi lanse edilmesi beni her durumda rahatsiz ediyor. Adi ustunde siyaset, maalesef ki yalan dolansiz bir parti hatta ideoloji olduguna inanmiyorum.