Tekil Mesaj gösterimi
blazeofglory - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Seslenildi
278 Mesaj
Etiketlendi
188 Konu
Standart Cevap: Seçim Olayları - 1
05 Mayıs 2015
9
Ashriel Nickli Üyeden Alıntı
Bu ulkede Cumhuriyetten sonra dini ve etnik kimlik problemleri hasil oldu bildigimiz lakin inanmak istemedigimiz gibi. Simdi bu dini ve etnik kimlik icin bir refah ortami olustu oyle ya da boyle. Dogru ve yanlisligini bilemem lakin insanlarin inanmak istediklerini goruyorum. Simdiki hukumet bu insanlara soylemlerinin arkadasinda durarak bir seyler kazandirmamis olsaydi 13 yil iktidarda kalamazdi. Bu basarinin sirri sadece cok iyi yalanci olmalari mi? Sadece biz dindariz demeleri mi? Nasil ki Chp kemalist, Mhp Turkcu ya da Hdp Kurtcu bir ideolojik politika icerisindeyse, Akp de muhafazakar bir ideolojik politika icerisinde. O halde bana gore de Chp Ataturk'u, insanlarin Ataturk'e olan sevgisini kullaniyor diyebilir miyim?

Akp'yi savunuyor degilim lakin saygiliyim diyip kendi ideolojik bakis acisi dogrultusunda tek bir partiye, dusunceye saldirilmasi ve o dusunceyi savunan insanlarin akli melekelerinin bu gercegi goremeyecek kapasitedeymis gibi lanse edilmesi beni her durumda rahatsiz ediyor. Adi ustunde siyaset, maalesef ki yalan dolansiz bir parti hatta ideoloji olduguna inanmiyorum.
Bir siyasi partinin ,İnsanları ikna etmesi noktasında izlediği yol siyasi ideoloji değil de Dini hassasiyet olduğu zaman insanların akli melekeleri değil vicdani melekeleri ön planda oluyor sevgili Ashriel. Benim bu eleştiride anlatmaya çalıştığım her ideolojinin kendince geliştirdiği siyasi metodun su kaldırır bir metod olduğuna işarettir. Lakin bu metod, insanların dini duygularını hedef aldığında bunun adı siyaset olmuyor ne yazık ki.Ayrıca herhangi bir siyasi partinin propagandasını yapmak, insanları verdiği oy için eleştirmek kimsenin haddi olmasa da bu düşünceyi benimseyen insanlara denk gelmek neredeyse imkansız. Memleketin heryerinde hemen herkes hararetli bir biçimde siyaset konuşuyor neticesi de kavgayla son buluyor. Seçme ve seçilme hakkı olan bizlerin düştüğü bu durumun sorgulanması , Cumhuriyet rejiminin bize kazandırdığı tüm hakların iyi anlaşılması siyasete daha belirgin anlamlar kazandıracaktır diye düşünüyorum.

Seviyeli eleştiriniz için teşekkür ederim..

Angel Nickli Üyeden Alıntı
mitinglerde devletin parasiyla cikiyorum. halkin parasini caliyor devlet hazinesini soyuyorum

bu benim en dogal hakkim yuzde 52 oy aldim..

isiklar icin de yat aziz nesin
Teşekkürler..
Konu blazeofglory tarafından (05 Mayıs 2015 Saat 10:15 ) değiştirilmiştir.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.