Wadi Rum Çölü - Ürdün, Wadi Rum Çölünde ne yeni?





Ürdün, benzersiz Mars manzarası ile uluslararası üne kavuşan Wadi Rum'un muhteşem çölü ile övünebilir. Bu taş çölün alanı 740 km²'den fazla. Kızıl Gezegen, Marslı, Transformatörler, Mars'ta Son Günler ve diğerleri gibi ünlü çağdaş filmler orada vuruldu. Çöl boyunca seyahat ederken, güzel kanyonlar ve dağlar da dahil olmak üzere inanılmaz manzaralar görebilirsiniz. Aralarında en çok görülen kişi Jabal Umm Ad Dami'dir.





Wadi Rum Çölü, en tehlikeli ve dik uçurumları ele geçirmek isteyen tırmanıcıların dikkatini çekti. Sıradan turistler, çölün en ilginç bölgelerini görebilecekleri heyecan verici safari jeep turlarına katılabilirler. Bazıları arkeolojik açıdan büyük ilgi görüyor. Araştırmacılar burada eski kaya resimlerini buldu. Petroglyphs Wadi Rum çölünün ana sırlarından biridir. Tarihçilerin varsayımlarına göre, çeşitli zamanlarda farklı kültür temsilcileri tarafından yaşanıyordu. Mağara resimlerinin önemli bir kısmı incelenmemiştir. Şimdiye kadar, onlarla buluşmak ve onları belirli bir kültüre eklemek imkansız.




Sıradışı eğlence hayranları develeri deve keşfetmek gitmek. Turistler her zaman bir gün batımı karşılamak ve çöl manzarası gece boyunca çöl kalmak için bir fırsat var. Çölün en ünlü turistik mekanları Burdah Rock köprüsüdür. Bu köprü, tüm yolcuların yürümek isteyeceklerini ve Khazad Kanyonunu tercih etmektedir. Sonuncusu, 5 km uzunluğundaki inanılmaz pitoresk dağ sıralı. Burası mağara tablolarının büyük bir bölümünün bulunduğu yerdir.




Yeme İçme

Çölde olduğunuz için Wadi Rum’da çok fazla alternatifiniz bulunmamaktadır. Ürdün mutfağının hüküm sürdüğü Wadi Rum’da büfelerden faydalanabilirsiniz. Böylece değişik lezzetleri tadabilirsiniz. Bölgede yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayacak marketler bulunmaktadır. Beklentilerinizi çok yüksek tutmamanız gerekmektedir. Özellikle Bedevi kamplarında enfes lezzetleri deneyimleme fırsatı bulabilirsiniz. Bu geleneksel bedevi yemeklerini test etmek oldukça keyifli bir deneyim olacaktır. Denemeniz gereken lezzetlerin başında Zarb gelmektedir. Bu geleneksel yemek çöl kumunda pişmiş tavuk ve keçi etinden oluşmaktadır. Bedevi kamplarında keyifli vakit geçirirken, çok fazla tüketilen çay, nane, ada çayının tadına bakabilirsiniz. Kendiniz de tüketmek istediğiniz yiyeceklerden bazılarını yanınızda da götürebilirsiniz.