Damla Nickli Üyeden Alıntı
[FONT="Georgia"][COLOR="DimGray"][SIZE="3"]Merhaba, yine ben.

-Kimi görmediğine inanmaz ve inanmadığı için görmez .Peki ya siz.?
-Kuantum felsefesine inanır mısınız.?
-Ve son soru, ''Düşünmek kader midir.''?
-Kimi görmediğine inanmaz ve inanmadığı için görmez .Peki ya siz.?
Sanırım ben genel itibariyle gördüğüme inanan kısımdayım, fakat bir yandan da insan doğası gereği sübjektif bakış açısına sahiptir.
Bazı zamanlar baktığı, gördüğü şeyi görmek istediği şekilde değerlendirir.
Bu bakımdan koşullara ve insanın içinde bulunduğu duruma göre görünen değişebilir , farklı yorumlanabilir.
-Kuantum felsefesine inanır mısınız.?
Konuyla alakalı herhangi bir kitap veya makale okumadım şimdilik. Kuantum fiziğinin felsefesi var mıdır emin değilim ama belirsizlik ilkesinin bilimsel deternizme darbe vurduğu bir gerçek.
Bu durumdan mütevellit insanlar felsefi çıkarımlarda bulunabilir elbette.
Sonuçta felsefe soru sorar, bilim cevap verir. Söz konusu belirsizlik ilkesi ile beraber bazı sorular -şu an için - cevaplar yetersiz kalmakta.
Detaylı bilgim olmadığından dolayı inanıp inanmadığım yönünde yorum getiremiyorum.
-Ve son soru, ''Düşünmek kader midir.''?
Bana göre insanın kaderi doğum ve ölümdür. Bu iki gerçeğin arasında yaşanılan her şey insanın kendi iradesine aittir.
Özellikle semavi dinlerde kadercilik anlayışı hakimdir ve bu anlayışın insana zarar verdiğini düşünüyorum.
Bu izan sonucu kaderi dini öğretilere göre değerlendiren insanlar, alın yazısı gereği her şeyin Tanrı’dan geldiğine inanmakta ve hayatındaki terslikleri ilahi bir gücün etkisi şeklinde yorumlamaktadır.
Dolayısıyla bu anlayışın ardında düşünme eylemi etkisiz kalmakta.
Oysa insan kaderini yalnızca kendisi çize ve hayattaki tüm seçimleri düşünceleri ile birlikte gelişir. Bu bakımdan düşünmek kaderdir.
Sorular için teşekkür ederim