Esasında o dönemlerde genç olanlar arıyor bu yapımları. Ben bunu herhangi bir nedenden ziyade jenerasyon farklılığına bağlıyorum. Hangi jenerasyonda ne satıyorsa , karşımıza da o çıkıyor veya yapımcılar jenerasyona göre programlar yayımlıyor.
Mesela geçmişten süregelen bir söz vardır, '' Ne olacak bu yeni neslin hali?'' aslında bir şey olduğu yok, nesiller geçtikçe, kuşaklar değiştikçe düşünce yapıları da değişiyor.
Örneğin yeni nesil oldukça tüketici bir nesil. Hemen her şeyi anında tüketiyorlar ve yenisini talep ediyorlar. Geçen yılın hit şarkısı bu yıl dinlenmiyor, demode kalıyor. Keza geçen yılın hit bir modası bu yıl demode kalabiliyor. Çünkü tüketen ve yenisini talep eden bir nesil var artık.
E yapımcılar , şarkıcılar da bu tüketim çılgınlığına ayak uydurup tek kullanımlık şarkılar, yapımlar sunuyorlar.
Son olarak @
Türkolog Hocam , bahsettiğiniz yapımlar yeniden yayımlansa eskisi kadar rağbet görmeyecektir ve ilk yayımlandıkları zamanki kadar tat vermeyeceklerdir bence. Çünkü aradan epeyce vakit geçti ve biz de eski biz değiliz, değiştik; değişime ayak uydurduk.