Coolumsu Nickli Üyeden Alıntı

İbni Arabiyi bir filozof, düşünce insanı olarak çok buyuk ve kıymetlı görüyorum. Kendince bir felsefesi var. Ben de 4 tane kitabı var. Vahdeti vücut bir nevi panteizmdir. Ancak soradan değil çok özgün yönler
de var.

Ama asla bir din adamı olarak görmüyorum. İslam ile bir alakası olduğuna inanmıyorum. Tabiki asla kotu de konusulmamalı hakkında da..

Yani bence birçok batılı filozoftan buyuk değeelı bır dusunur ama yazdıklarında Kuran’a uymayan o kadar çok şey var ki.. Ben Kuran ve hadisleri iyi bilirim. Merhamet ve kibri yenmek de önemli nitelikler ama ben tasavvuftaki çoğu şeyi İslam ile örtüştüremiyorum.
İbn Arabi'nin lakabı, ''Şeyh el-Ekber'' dir. İbn Arabi teşriye ait Kur - an ayetlerini anlama hususunda zahir ve batın boyutlarına birlikte önem vermiştir.
İbn Arabi, ilim insanıydı. Kuran-ı Kerim başlı başına ilim üzerine değil midir.?
Bir kitabını okumuştum, ''Harflerin ilmi.''
Harflerin bir ilmi ve her harfin bir ruhu vardır der. Bu ilim veliler ilmidir. Kainatta gözle görülen şeyler onunla zuhur eder.
Bu konuda hak Teala'nın ''Ol'' (Kün) sözüyle yaptığı uyarıyı görmüyor musun, işte var oluş (el-kevn) harflerden zuhur etmektedir.
İbn Arabi, ilim ile anlatmıştır. Bir filozof değildir. Kaldı ki; Felsefe, dinden ayrı değildir. Ama, din değildir.

Nootka Nickli Üyeden Alıntı
Bu ara gördüğüm en gerçekçi yorumlardan biri bu sanırım tasavvuf İslamı yozlaştırır Arabi iyi bir ilim insanı ama İslam başka bir şey...

Kelamcılar,felsefeciler,tasavvufçular gerçek İslam anlayışını hep yozlaştırdı misal İbn Sina.Konu uzun daha çok çok şey var tabi
Ben bunu okumamış olayım. İslam'ı, islam'cılar yozlaştırdı.Çünkü; İslam, bu İslam değil.