Istediginiz kadar iyi niyetli olun,erdemli olmaya calisin,karsinizdaki cikar pesindeyse ne din kalir ne etik.
Bazen kelleyi bastan koparmak ve duruma göre hareket etmeliyiz.Zaman mekan cok önemli.
"Çocukluk yıllarımda bir tefeci,beni hırsızlık yapmaya itmek istedi reddettim. Zengin o oldu. Bir hırsızlar çetesinin arasına düştüm, hayatını kurtardığım bir adamla birlikte kaçtım, ödül olarak bana tecavüz etti. Şehvet düşkünü bir senyörün evine geldim, teyzesini zehirlemesine razı olmadigim için beni köpeklerine parçalatmak istedi. Oradan,ensest ve katil bir cerrahın evine gittim. Korkunç bir cinayeti engellemek istedim,cerrah beni suçlu gibi damgaladı. Kuşkusuz bu zalimliklerini sürdürdü, servet yaptı ve ben karnımı doyurmak için dilenmek zorunda kaldım. Kendimi ibadete adamak istiyordum,bunca kötülük aldığım yüce tanrıya içtenlikle yalvarmak istiyordum,kutsal din adamlarımızdan birinin karşısında, günahlarımdan arınmayı umduğum yüce mahkeme,yüz karası kanlı bir tiyatroya dönüştü. Bana tecavüz eden ve soyan canavar kendi düzeninde en büyük onurlardan birine yükseliyor, ben ise korkunç bir sefalet uçurumuna geri düşüyordum.............."
Erdemin Felaketleri Juliette, Marquis De Sade
....