Mutlaka bir cenazeye gitmisinizdir.Ve o cenazede tabut ve tabutun üstünde bir yesil örtü görmüsünüzdür.
O yesil örtünün üzerinde sirma ile yazili bir ayet vardir.Kuran kesinlikle "öleceksiniz" demez, ölümü "tadacaksiniz der; kisi ölümü tattigi anda ölmüs oldugunu fark etmez.Kisi kendi bedenini yikayani ve çevresindekileri görür, bilir, tanir.
Kendi cenaze namazini kilanlari, tabutun içinde ve üstü örtülü olmasinaragmen görür, bilir ve tanir.Mezardan uzaklasanlarin ayak seslerini isitir. Sonra kabrin çindeyken ikimelek gelir.Münker, Nekir adlariyla, maruf.Ve ona bazi sualler sorar.O suallerinde cevabini verir.Bir yerde bir koltukta oturuyorsunuz,çevrenizde de insanlar var.O anda elinizi kaldirmak istiyorsunuz, kaldiramiyorsunuz.Bir sey söylemek istiyorsunuz sesiniz çikmiyor, bir anda panigedüsüyorsunuz.Dikkat edin.Akliniz, suurunuz, idrakiniz, bütün duyulariniz yerinde, disarida olupbitenleri görüyorsunuz.
Fakat beden bir anda yigilip kalmis. "Ölülerinizin yaninda haykirip, bagirip, çagirmayin onlara eziyet edersiniz"çünkü; o zaten ölü degil!!Derken aliyorlar bedeni koltugun üstüne uzatiyorlar, törelerine göregetirip üstüne bir biçak, bir çatal bir seyler koyuyorlar.Siz orda çevrenizde aglasanlari seyredip duruyorsunuz.Sonra aliyorlar sizi, götürüyorlar bir hamama sicak bir yere, üstünüzesulari döküyorlar, sizi evirip çeviriyorlar, siz ne kadar ugrasirsaniz ugrasin, disariyla iletisim kurmaya"Ben yasiyorum!" demeye diyemiyorsunuz.Ama sizi yikayanlari görüyorsunuz, biliyorsunuz, taniyorsunuz.
Taniyorsunuz ama maddi dünyasiyla baginiz kopmus.Param diyorsunuz, isim diyorsunuz, koltugum diyorsunuz, anam, karim,çocugum diyorsunuz hiç!Bunlarin hiçbiri size ulasamiyor. Ve bunlara dokunamiyorsunuz.Ölümü tatma anindaki olaylarin bazi ana noktalarini vurgular.Öyleyse ölüm denen olayin ne oldugunu bir an için hatirlayalim.Söyle anlatayim size ölümü;Daha sonra sizi aliyorlar beyaz bir kefene sariyorlar, tahta bir sandiginiçine koyuyorlar, üstünüzü kapatiyorlar ama o tahta sizin görüsünüze maniolmuyor, disarida olanlari seyrediyorsunuz.Gözleri yasli, hüzünlü insanlari görüyorsunuz.
Sonra götürüyorlar bir musalla tasina koyuyorlar.Hüzünlü an, çevrenizde agliyorlar, haykiriyorlar.Gözü yasli kariniz, kocaniz, çocugunuz, ananiz, babaniz, arkadaslarinizVe siz bunlari da seyrediyorsunuz...Sonra sizi aliyorlar bir mezarin yanina getiriyorlar.Koyuyorlar topragin üzerine, mezar kaziliyor çevrenizde hüzünlüinsanlari görebiliyorsun.Iste o anda hayatinizin en büyük panigi basliyor. Yasaminizin enbüyük panigini o anda yasiyorsunuz.Çünkü akliniz, suurunuz, idrakiniz, bütün duygulariniz sizinle beraber, yani siz o anda yasiyorsunuz, fakat bedeni içinde bir örtüde ve o mezarin içine konacaginizi, üstünüze topraginatilacagini, ve orada hapis kalacaginizi, görüp hissediyorsunuz.
Hz. Ömer(r.a) soruyor; Ya Resul! Ben mezara kondugum zaman su andaki aklim, idrakim, duygularim, suurum, aynen muhafaza olacak mi?Evet, Ya Ömer! Aynen su andaki aklin, idrakin, duygularinla var olacaksin.Evet. Kisi o mezara gömülme aninda hayatinin en büyük panigini yasiyor.Diri diri topraga gömülüyor Ve sizi en sevdiklerinizin elleriyletopraga alip o mezarin içine koyuyorlar, üstünüze topragi atmayabasliyorlar.Tahtalar konuluyor veya beton taslar konuluyor, disariyla ilginizkesiliyor.
Ama disaridaki sesleri duyuyorsunuz, topragin içinde canli canli hapiskaldiginizi hissediyorsunuz.Evet bedende bir olay yok o ana kadar ama, siz o topragin içindecanli canli hapissiniz.Bagirmak, haykirmak istiyorsunuz;Beni buraya birakmayin! beni buraya koymayin!, ben yasiyorum!, canliyim!,diriyim! Ben de sizin kadar suurluyum!AMA ILETISIM YOK!...Bunlara ulasamiyorsunuz ve sizi oraya birakiyorlar,üstünüze topragi kapatiyorlar, isik kayboluyor, kapkaranlik bir mezariniçinde tek basinasiniz...Peygamberimiz(s.a.s) s öyle diyor:" Kisi kabre kondugu zaman o panik içindeöyle bir haykirislahaykirir ki; feryadi arsa kadar yükselir. Fakat ne yazik ki insan kulagi ohaykirisi isitemez."Iste o panik aninda düsünüyorsunuz ki, size dünyada iken söylenen;ölmek yok!Hayat devam ediyor!Öbür hayata kendini hazirlamazsan pisman olursun! Ikazlari gelmisti,ulasmisti fakat bunlari kaa'le almamistin. Artik mezardan geri dönüs yok.Bitiyor, her sey son buluyor.Ve orada gerçekten iki melek geliyor, size bazi sualler soruyor.
Siz o panik halinizle ne derece cevap verebiliyorsunuz, size ait olan bir olay..Sonra aradan zaman geçiyor, mezarin içinde yilan, çiyan, köstebek, farekenarlardan çikiyor geliyor sizin kasinizi, gözünüzü, yanaginizi, agzinizi,burnunuzu, karninizi, bagirsaklarinizi yemeye basliyor.Ve siz mezarda kendi yenisi, bu hayvanlar tarafindan parçalanisiniziseyrediyorsunuz, hissediyorsunuzEvet, fiziki bedeninize olan fiziksel bir azap size ulasmiyor ama kendinizikabus görür sekilde düsünün, rüyada, yatakta...
Rüyanizda size gelen baskilari, birtakim hayvanlarin size verdigi zarari
veya bir uçurumdan düsüsünüzü bir biçagin sizi kesisini, bogulmanizi,
gögsünüze birinin oturup bogazinizi sikmasini
düsünün...
O anda fiziksel bir olay yok ama sizin yasadiginiz kabus. Iste mezarda öyle
bir kabusun içine düsüyorsunuz ki, uyanma, geri dönme yolu yok.
Ve böylesine baslayan bir ÖLÜM ÖTESI YASAM!...
Yani siz ölümün ne oldugunu tadiyorsunuz. Tadis sizde bir sey
degistirmiyor.
Herhangi bir seyi tattiginiz zaman nasil suurunuzda, idrakinizde bir
degisme olmuyorsa, sadece o seyin ne oldugunu anliyorsaniz, "ölümü tatmak"
demek bu bedene kumanda edemez hale gelmeniz demek.
Bu bedene kumanda edemez hale geliyorsunuz, iste bu "ölümü tatmak" denen
olay.
Ama yasaminiz devam ederek gidiyor o kabirde...
Size sorsam, bir aynaya baktiginiz zaman ne görüyorsunuz? desem, hemenvereceginiz cevap su olur. Aynaya baktigim zaman kendimi görürüm. Iste"aynaya baktigim zaman kendimi görürüm" cevabiniz Peygamberi, Kuran’i veölüm ötesi yasami inkardan baska bir sey degildir! Eger gördügünüz aynada,sizin ben dediginiz, kendim dediginiz yapi ise bu beden belli bir senelersonra toprak altinda çürüyüp yok olacak ve bu hesaba göre sizinde yokolmanizgerekecektir.Ama siz toprak altinda Peygamberin bildirdigi bir sekilde yasayacaksiniz.
Bu beden çürüyüp yok olmasina ragmen demek ki aynada ben dediginiz, kendimdediginiz seyi görmüyorsunuz. Siz bir beden görüyorsunuz.Sokakta bir araba görüyorsunuz, yaklasiyorsunuz camatikliyorsunuz, camaçiliyor içerde bir adam, direksiyona yapismis "Kimsin sen?" diyorsun. "Ben1956 modeli Chevrolet 'im " diyor.Adama bakarsiniz gülersiniz, kafayi üsütmüs zavalli dersiniz. "SenChevrolet degilsin kardesim, sen insansin, arabanin direksiyonundaoturuyorsun, bir süre sonra da direksiyondan kalkip arabadan çikarsin! "dersiniz. Adam size "Hayir öyle sey yok, herkes bana böyle dedi, herkes debana böyle diyor, ben otomobilim" cevabiniveriyorsa artik siz ona daha fazla bir sey söylemezsiniz. "Zavalli,
ALLAH selamet versin" der, geçersiniz.Iste bugün birtakim insanlar, ben 56 dogumlu bilmem kimim, ben 48 dogumlubilmem kimim, ben 34 dogumlu bilmem kimim diyorsa o 56 model Chevrolet'imdiyen soförden farki yoktur.Siz belli bir süre için bu bedenle birlikte var olan, fakat bir süre sonrabu bedeni terk edip, bedensiz olarak yasamaya devam edecek bir varliksiniz.Iste din dedigimiz olgu buradan ileri geliyor, su anda her ne kadar bunedenle bu madde dünyasinda yer aliyorsaniz da, belli bir süre sonra, bumadde dünyasiyla tüm iliskiniz kesilecek, paraniz, koltugunuz, kariniz,kocaniz, çolugunuz - çocugunuz, ananiz,babaniz v.s tümü geride kalacak, tek basiniza yepyeni bir hayatageçeceksiniz.
Eger o hayatin sartlarina göre kendinizi hazirlayamadiysaniz, hazirlamageregi duymadiysaniz, siz ne olursa olsun o ortamda çok büyük birsikintiya, azaba düseceksiniz.Er geç denize düsecek olan insan yüzme ögrenmek mecburiyetindedir.Yüzmeyi ögrenmediyse, o denizin içinde bogulur. Bunun baska yolu yoktur.Ben dünyada böyle bir insandim, söyle bir insandim, sunu yaptim, bunuyaptim.Sen dünyada nasil bir insan olursan ol, eger yüzmeyi ögrenmediysen, denizedüsünce bogulursun.Sen eger gidecegin ölüm ötesi aleme gereken bir biçimdehazirlanmadiysan, o alemde yer alacak olan ruh bedenini gerektigi birbiçimde, gereken enerjiyle güçlenmediysen, ne olursan ol o aleminbataginda;
B-O-G-U-L-U-R-S-U-N
E canim ben Peygambere inaniyorum, ALLAH'a inaniyorum ama gerektigi gibi
hazirlanamiyorum.[/size][/font]Lütfen Aldatmayalim kendimizi, mantigimizi çalistiralim, beyni çalistiralimgerçekçi düsünelim.Halimizi gemideki adama benzemesin.Peygamber sana diyor ki;"Eger benim dediklerimi anlayip idrak edemiyorsan,bana hiç olmazsa inan, ölüm ötesinde böyle bir yasam var, o yasaminsartlarina göre tedbir alarak kendini kurtar
Sen diyorsun ki;"Ben sana inaniyorum"
Sonra bildigin gibi yasiyorsun.
Peygambere inanmaktan gaye, Peygamberin dedigini anlayip idrak etmek ve obildirdigi tehlikeye karsi gereken tedbirleri almaktir. en ona gerektigigibi kulak vermiyor, dediklerini anlamiyor, gereken tedbirleri almiyorsan,ne kadar" inaniyorum, onu çok seviyorum" dersen de, o gittigin ortamdaiçine düsecegin azaptan kendini kurtaramazsin.Ona inanmaktan murat, onun önerdigi bir biçimde gereken tedbirlerialmaktir.Peygamberin senin inanmana ihtiyaci yok ki...Sen ya gelecegi idrak edip,gereken tedbiri alarak kendini kurtaracaksin veyahut ta es geçeceksin.Gittigin ortama gereken bir biçimde hazirlanmadigin içinde mahvolacaksin!Diri diri kabre gömülüp, orada canli canli o azabi çekeceksin seneler veseneler boyu.
Bulundugun yerden bir baska yere 1-2 haftaligina gezmeye gitmeye kalkiyorsun, 6 ay evvelinden hazirlik yapiyorsun, oranin sartlarini ögreniyorsun, ne götüreyim, ne getireyim, yanima ne alayim, orda nerede kalayim diye onu arastiriyorsun.Ömür boyu, sonsuz yasayacagin bir ortama gideceksin bir daha geri dönüs yok, oranin sartlarini arastirma geregi duymuyorsun.Ondan sonra akilliyim diye geçiniyorsun. Bu mu aklin...Hazirlanma kabul ama evvela oranin ne oldugunu ögren ondansonra hazirlanma,bilmedigin bir seye nasil tedbir alirsin veya nasil tedbir almama geregini duyarsin.Senin garanti senedin mi var, su kadar sene yasayacagina dair?Bir damarindaki tikanma, bir kalp krizi, bir beyin kanamasi senin bir andakaç yasinda olursan ol hayatinin sonudur.
O andan itibaren sana ne karin, ne paran, ne kocan, ne anan, ne baban, ne bir baskasi fayda edecek.Peki, o ölüm denen olayla birlikte baslayacak olan ölüm ötesi yasama hazirlanmadiysan seni kim kurtaracak, ne kurtaracak. ALLAH kerim canim,yukarida ALLAH var canim nasil olsa kurtarir deyipkendimizi aldatmayalim. Lütfen birakalim bu sonsuz aldatmacayi...Yoksa vay halimize.......