Arkadaşlar, olayları doğru okuyalım. Okumak derken, doğru analiz edelim. Siyasî tartışmalara girmek istemiyorum. Görüşlerimiz genel anlamda örtüşüyor. Bu mutluluk verici bir durum. Ancak HDP - PKK tabanıyla ilk olarak masaya oturan, muhatap alanlar; şu an AKP'ye karşı onlara emaneten oy verenler değildi. Ben vermedim, elbette doğru bir şey değil. Ama şehitlerimizin kemiklerini asıl sızlatanlar, onlarla masaya oturanlardır. Bu ittifak da şehitlerimizin kemiklerini asıl sızlatanlara karşı yapıldı. Doğru değildi ama yapıldı ve başarılı olundu. Ayrıca bırakalım mecliste bulunsunlar, tamamen dağa endeksli davranmalarından iyidir. Bir de şu var. Bugün HDP barajı geçmeseydi, AKP yine tek başına hükümeti kuruyordu. Bu yüzden denize düşen yılana sarılır misali olsa bile, tepkiyi doğru yere, doğru kişilere gösterelim.
Tabi yine herkesin kendi düşüncesidir. Ben HDP ile aynı safta yer alın demiyorum. Ama biraz daha geniş bakmakta yarar var. Forumda bir görevim ve konumum olduğundan, ayrıca burası tam anlamıyla siyaset forumu olmadığından bazı kavramların ucunu fazla açamıyorum. Dilerim ülkemiz için en iyisi olur.