Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree117Beğeniler
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
22 Şubat 2015
Bulunduğu yer
<?php include("config.php"); ?>
Mesajlar
5.501
Seslenildi
2935 Mesaj
Etiketlendi
293 Konu

Cool Regex

13 Ekim 2016
1

Ben Ongun, doğma büyüme Ankaralıyım ve burada yaşamayı sürdürüyorum. Aslen Bolu/Mengenliyim. 10 Mayıs günü doğmuşum. Tek çocuğum, bu durumun tüm olumsuzluklarını da yaşadım diyebilirim.

Geçtiğimiz haziran ayına dek bir vakıf üniversitesinde hukuk eğitimimi sürdürüyordum. 2011 girişli bir öğrenci olarak gecikmeli de olsa hukuk öğrenimimi tamamladım ve 6 ay adliyede, 6 ay da avukat yanında yapacağım avukatlık stajımı başlattım. Bunun yanı sıra web programcısı ve sistem analistiyim. Freelance olarak bilişim firmalarına ya da internet pazarına da yatırım yapmak isteyen kurumsal şirketlere SEO danışmanlığı, web/sistem güvenliği gibi hizmetler vererek birkaç yıldır ek gelir elde ediyorum.

Bak, web güvenliği dedim. Güvenlikten anlayan, açığından da anlar elbette. Şu hackerları bildin mi? Hani şu kötü çocuklar. Evet evet! Ama merak etmeyin, onlardan biri değilim. Hackerlar white hat ve black hat olarak ikiye ayrılır. Kısaca tanıtımımın arasında ek parantezle belirtecek olursam black hat yani siyah şapkalı hackerlar kötü niyetli olarak güvenlik açıklarını kullanırken, beyaz şapkalı olarak tercüme edebileceğim white hat hackerların amacı sistemleri açıkları konusunda bilgilendirmek ve bilgi güvenliğini koruyabilmektir. Tabii "açıklarınızı kapatın!" diye siteye index atan bazı embesiller bu durumun da suyunu çıkarıyor ama olsun. Hacking alanındaki bilgi birikimimi, burada bahsettiğim gibi etik yönde kullanmayı yeğliyorum. Herhangi bir ödül beklentim olmadan, değerli sistemlerde bulduğum açıkları rapor ederek kapatmalarını sağladığım çok olmuştur.

20'li yaşların ortalarındayım ve fakat genelde nedense daha büyük sanılıyorum. Bazıları için kasıntı, bazıları için ukala görünebilirim. Ama ne yapabilirim? Kültürüm ve konuşma biçimim bu şekilde. Dışarıdan böyle göründüğüm için kendimi değiştirip olduğumdan farklı gösterirsem, kasıntı sanılmayayım diye sahte bir samimiyete bürünürsem, içimden gelmeyen sözcükleri dağıtarak mutluluk saçma kisvesi altında kendimi mutsuz edersem işte asıl o zaman yapmacık olmuş olmaz mıyım? Bence bu sıcakkanlılık konusunda paradoks var. Çok sıcakkanlı olan, samimiyetsizdir. Yerine göre ve gerçekten değer verdiklerine samimi davranan -belki, bir parça, çoğunluk açısından soğuk görünse de- daha sıcak ve daha içtendir bence. Bir de forumlar bağlamında geçmişim IRC içerikli sitelere dayandığından, smiley kültürüne yabancıyım. Fazla ifade kullanmadığım için de soğuk ve suratsız biri sanılıyorum sanırım ama tanındıkça hakkımdaki düşünceler de değişiyor.

Kişisel özelliklerime değineyim biraz da. Otoriter bir yapıya sahibim ve genelde duygusallığı değil, mantığımı önplanda tutmaya çalışıyorum. Gerçekçi bakmak, bana her anlamda kandırılmamayı çağrıştırıyor. Elbette olayların içerisine gömüldüğünüzde tarafsız bakamıyor, duygusuzca hareket edemiyorsunuz ancak bunu en aza indirgemenin de kişinin iradesinde olduğu kanısındayım. Kadercilikten haz etmiyorum. İnanmak değil, bilmek istiyorum. Sarsıcı bir gerçek, mutluluk verici bir yalandan daha iyidir.

Bana, optimist diyebilirsiniz. Ya da karamsarım. Belki ikisinin arasında olabilirim.

Çok okuyan, çok araştıran bir yapıya sahibim. Kitap okumak benim için vazgeçilemez. Hatta yazmak. İlla şiir, kitap ya da adına herhangi bir sıfat koymadan; eline kalemi alıp yazmak.

Müzikle de yakından ilgiliyimdir. Son yıllarda fazla fırsat bulamasam da iyi derecede piyano ve org çalabiliyorum. Telli çalgılardan keman ve gitarı hem ses, hem de estetik bakımdan beğeniyorum. Ama öğrenmek için hiç çabalamadım. Gerçi tuşlu çalgıları da özel bir eğitim almadan, kendi yeteneğim ve azmimle öğrendim. Çocukluğumdan beri tuşlu çalgılar bana hep daha pratik geldi ve o şekilde devam ettim. Sesimin de iyi olduğu söylenir ama ben doğal sesimi fazla beğenmiyorum ve müzikal yeteneğimden dolayı abartıldığını düşünüyorum. Taklit yeteneğine sahip olduğum için,, eğlence amacıyla bu tarz şeyler yapmak bana daha keyifli geliyor. Çelik, Gökhan Özen, Kıraç, Mabel Matiz vb. taklitlerini iyi yaparım. Elbette bir Ata Demirer değilim.

Ne kaldı? Spor mu? Açıkçası spor yapmaya fırsat bulamıyorum ve bulmalıyım, biliyorum. Haftada birkaç defa olimpik yüzme havuzuna gidebiliyorum ancak, elbette bu yeterli değil. Spordan sayar mısınız bilmiyorum ama 12 yaşımdan beri satranç oynuyorum.

Son olarak Forumunuz.Com'da teknik admin olarak bulunuyor olmayı, bu aileyi çok seviyorum. 10 yıldır forumların içindeyim, 6 yıldır da @Damla ile birlikteyiz. Ama beni hiçbir projem, ya da içerisinde bulunduğum hiçbir forum burası kadar cezbetmedi. Bunda sanırım benden bağımsız olarak @Damla'nın ilk defa kendi forumunu açmış olmasının ve içten sevgisinin payı çok büyük. Bugün sözlüğüne yazdıklarımı, buradan da yineliyor ve iyi ki hayatımda olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum.

Normalde bu gibi otobiyografi yazılarını yazmayı pek beceremem, kendimi anlatmak istemem. Umarım keyifle okursunuz.

Damla, Meltem, Rose ve 31 kişi daha, bunu beğendiler.
When injustice becomes law, resistance becomes duty.
X`` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
03 Ağustos 2016
Mesajlar
1.889
Seslenildi
38 Mesaj
Etiketlendi
54 Konu
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
2
Çok iyi bir anlatım olmuş @Regex. her ne kadar böyle bir yazı yazmamışta olsam memnun oldum tanıştığıma diyelim.
Regex bunu beğendi.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
3
Bilirim eniştemin nasıl otoriter olduğunu severek okudum Damlamla hep mutlu olun
Regex ve Jon Snow bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Nyenaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
01 Nisan 2015
Bulunduğu yer
"Orada.." (:
Mesajlar
26.918
Seslenildi
1088 Mesaj
Etiketlendi
93 Konu
Ruh Hali
Kotucocuk
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
4
Benden uzun kim yazar dedim ama sen yazdın abi
İyi ki tanıdım seni de damlamı da.Sıra @Damlamda bu arada
Regex bunu beğendi.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
28 Eylül 2016
Bulunduğu yer
Sizin olmadiğinız Yerde
Mesajlar
2.978
Seslenildi
150 Mesaj
Etiketlendi
45 Konu
Ruh Hali
Terbiyesiz
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
5
@Regex hepsı bu kadarmı ben daha uzun beklıyordum

Ddos dan anlamam ama

acaip şifre ve mail adresı alırım

basarılar dostum
Regex bunu beğendi.
BlackdeviL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
06 Ekim 2016
Bulunduğu yer
İSTANBUL
Mesajlar
2.524
Seslenildi
130 Mesaj
Etiketlendi
16 Konu
Ruh Hali
Mesgul
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
6
Bu nedir abi böyleşiir olmuş yazmışsın hayat hikayeni özetlemişsin resmen hayran kaldım yazdıklarına
seni tanıdığım için birkez daha ne kadar şanslı oldugumu anladım
damlayla hep mutlu olursun inşallah

sevgiler ve saygılar
Regex bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
26 Eylül 2016
Mesajlar
10.664
Seslenildi
659 Mesaj
Etiketlendi
76 Konu
Ruh Hali
Kotucocuk
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
7
Bana da kisa geldi güzeldi akıcı ve net bir ifadeyle anlatmişsin.
Regex bunu beğendi.
Ukte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Eylül 2016
Yaş
38
Mesajlar
3.046
Seslenildi
123 Mesaj
Etiketlendi
62 Konu
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
8
İyi ki beceremiyormussunuz becerseniz ne olacakti meraktayim

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Regex bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
9
Evet kardeşim;

Tanıyordum,daha yakından tanımış oldum seni.

Web alanındaki çalışmaların,okumuş olduğun bölüm kayda değer ciddi yatırımlar.Geleceğin adına kendine yapmış olduğun bu yatırımlarından bir çok konuda faydalanıyoruz bizler de.
Özellikle web alanında güvenerek ve tek aktif olduğum platform burası.İşin teknik boyutunu ele alarak şunu söylemek isterim ki,senin birikimin ve bilgin sayesinde buradaki her üye bu platformda güvenle zaman geçirebilir.
Bu söylediklerim samimiyetimizin web kanalıydı sadece.

Bunların yanısıra işlerden birtürlü reelde görüşmeye fırsatımız olmadı seninle.Aynı şehirdeyiz ama uzak kaldık.Yemek sözümü unutmadım ayrıca,görüştüğümüz gün bol bol vakit geçireceğiz zaten (:

Son olarak fazla uzatmadan bir noktaya daha değineceğim,eş adayın,geleceğin olan Damla'ya bağlılığını,ilgini son zamanlarda daha fazla hissediyorum.Bu yolda amacınıza ulaşmanızı,bir aile olmanızı yürekten istiyorum.

Daim olsun kardeşim.

Regex bunu beğendi.
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .

Aliya İzzetbegoviç


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.997
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: Regex
13 Ekim 2016
10
Tanışalım mı.?
Şaka demiyorum, çünkü; Her gün, bir geçen günden daha bir başka başarılarına şahit oluyorum.
O kadar güzel tanımlamışsın ki kendini, bir kez daha aşık olasım geldi. ^^


İyi ki benimsin.!
Regex, Cookie ve Süreyya bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.