Mozilla, Firefox 45’i Android’de Yayımladı

Google Play mağazasında bir çok internet tarayıcısı yer alsa da, kullanıcılar genellikle popüler olmuş bazı tarayıcıları tercih ediyorlar. Bu tarayıcılar arasında en popüler uygulamalardan biri de, zaman zaman herkesin kullandığı Mozilla Firefox‘un Android sürümü diyebiliriz. Android platformundaki yerleşik tarayıcılara nazaran daha yüksek gezinme hızı ve stabilite sunan bu uygulamanın yepyeni özelliklerle birlikte 45. sürümü mağazada yayımlandı.

Mozilla Firefox‘un yayımlanan yeni güncellemesi ile birlikte cihazlarımıza ebeveyn kontrolü ve aile dostu özelliği geliyor. Bu sayede artık cihaz üzerinden kamera ve mikrofon paylaşımını devre dışı bırakabiliyoruz. Mozilla bir de veri kullanımından tasarruf etmek isteyen kullanıcılara özel cihazın gelişmiş ayarlar kategorisinde yer alan “Resimleri Göster” seçeneğinin sadece Wi-Fi bağlantısı sağlandığında gösterilmesi özelliğini getiriyor. Böylece artık web sayfalarında gezinirken gereksiz yere bir çok fotoğrafın görüntülenmemesini sağlayabiliyoruz.

Chrome 49 Yayımlandı!


Yayımlanan bu güncelleme paketi ile birlikte about:config yapılandırması altında yer alan network.dns.blockDotOnion uzantılarını engelleme seçeneği de sunuluyor. Bu sayede TOR ağında yer alan bu zararlı web sayfası uzantılarından da korunacağız. Mozilla‘nın hemen her sürümde belirttiği hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de bu sürümde yer alıyor. Firefox‘un yayımlanmış 45. sürümünü cihazınıza indirmek ve kurmak istiyorsanız Google Play üzerinden uygulamanızı güncelleştirebilirsiniz.