Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Ünlem Vezneciler’de hain saldırı: 11 şehit

08 Haziran 2016
1

Vezneciler’de hain saldırı: 11 şehit

Polis aracının hedef alındığı bombalı saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı ile ilgili kan donduran detaylar da ortaya çıkmaya başladı.



Son bir yıldır yeniden hortalayan terör dün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde nöbet değişimine giden çevik kuvvet polislerinin bulunduğu midibüs Vezneciler’den geçerken, park halindeki bombalı araç uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Üniversite binaları ile çevredeki işyerlerinin de büyük hasar gördüğü hain saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil yaşamını yitirdi. Onlarca kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Saldırının adresinde polis ekiplerinin yaptığı incelemeler ve MOBESE kameralarından elde edilen görüntüler sonucunda otomobilin bir araç kiralama şirketinden kiralandığı tespit edildi. Aracın 3 gün tutulduğu Mercan otoparkından alınarak dün sabah patlamanın meydana geldiği yere getirildiği ortaya çıktı. Aracın bölgeye yakın bir yere konuşlanan teröristler tarafından infilak ettirildiği sanılıyor. Uzmanlara göre; aracı patlatan terörist çevik kuvvet aracının gelişinden, kaldırımda yürüyen vatandaşlara kadar tüm detayları saniye saniye izleyip hesap etmiş.


OTELİN KAPALI OLMASI BİLANÇONUN DAHA DA BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİ

Vezneciler’de polis otobüsüne yönelik saldırının meydana geldiği yerde büyük bir otel de bulunuyordu. Şiddetli patlama Metro durağı ve çevresindeki çok sayıda araçta ve işyerinde hasar oluşmasına yol açtı. Patlama noktasına bakan ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiği otelin arka çephesindeki camlar bile kırıldı. Bir süredir kapalı olan Celal Ağa Oteli müşteri de kabul etmiyordu.





SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyazıt Vezneciler’de bombalı araçla gerçekleştirilen terörist saldırıyla ilgili soruşturma başlatttı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ında aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olayla ilgili görevlendirildi.





SALDIRIYA YAŞAMINI YİTİRİNLER

Hain saldırıda Çevik kuvvette görevli Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçu ve Yaşar Özden şehit oldu. Elif Tutuş, İnce Esra Tekin,Hakan Tekin,Ahmet Bayraktar ve ismi açıklanmayan bir kişi de yaşamını yitirdi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.



YARALILARDAN 3'ÜNÜN DURUMU AĞIR

Terör saldırısında yaralananlardan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 6 yaralıdan 2'si taburcu edildi. 2'si polis 6 kişinin İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde, 7'si polis 9 yaralının Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2'si polis 4 yaralının da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavileri devam ediyor. 4 yaralının tedavisi İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor.



MOTOR KISMI KALDI!

Bomba yüklü araçtan geriye ise sadece motor kısmının bir bölümü kaldı. Saldırıda hayatını kaybeden sivillerin cenazeleri, aileleri tarafından Adli Tıp morgundan alındı.

ARAÇ KİRALANMIŞ

Saldırının adresinde polis ekiplerinin yaptığı incelemeler ve MOBESE kameralarından elde edilen görüntüler sonucunda otomobilin bir araç kiralama şirketinden kiralandığı tespit edildi.

Hürriyet’ten Toygun Atilla’nın haberine göre ise kiralık otomobil şirketindeki GPS kayıtlarını ellerinde bulunan MOBESE görüntüleri ile karşılaştıran İstanbul Polisi, Mercan'daki katlı otoparkın izine ulaştı. Teröristler tarafından kiralanan otomobil 29 Mayıs-2 Haziran arasında Mercan'daki kat otoparkına park edilmişti. Otoparka 72 lira ücret ödeyen teröristler daha sonra aracı başka bir yere götürdü. Renault marka otomobil dün sabah da Vezneciler'e götürülüp park edildi. Mercan'daki kat otoparkında incelemeleri sürdüren İstanbul Terörle Mücadele Şubesi polisleri, güvenlik kamerası kayıtlarından hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin görüntülerini de elde etti.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: Vezneciler’de hain saldırı: 11 şehit
08 Haziran 2016
2
Çok bombaladık bi bombaladık ki görmeniz lazım.Dağlarda terörist kalmadı haberi çıktımı
benmi görmedim?

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Arif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
06 Şubat 2015
Bulunduğu yer
İstanbul
Mesajlar
2.481
Seslenildi
412 Mesaj
Etiketlendi
166 Konu
Standart Cevap: Vezneciler’de hain saldırı: 11 şehit
08 Haziran 2016
3
Daha önce geliş kaydı bulunmayan insanlar bunlar. Terör örgütünün hala temiz sicilli teröristleri var demekki.

Vatan sağ olsun, ne diyelim.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj