Kuru Kayısılı Köfte Tarifi-Fransız Mutfağı
Malzemeler
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuru kayısı
1 küçük kabuk tarçın
400 gram domates,küçük küçük doğranmış
1 adet soğan,ince doğranmış
Köfte için;
350 gram dana kıyma
1 diş sarımsak,dövülmüş
tuz
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Üzeri için;
25 gram badem
1 avuç taze kişniş
Yapılışı
Derin bir kasenin içerisine kıymayı,baharatları(kimyon,karabiber,pulbiber,tuz) yumurtayı,dövülmüş sarımsağı koyup iyice yoğurun.Yoğurduğunuz bu harçtan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın.Yuvarladığınız bu köfteleri az yağda arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletin.Ayrı bir tenecereye zeytinyağını koyun ve bu yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun.Üzerine sırası ile küp küp doğranmış domatesleri,kuru kayısıları ilave edip 4-5 dakika soteleyin.Kızarmış köfteleride ekleyin.Ardından 2 bardak su koyup (içerisine kabuk tarçınıda atın)pişmeye bırakın.Servis yaparken kıyılmış bademlerle ve taze kişniş yaprakları ile süsleyin.
Penia
Şimdi Daha Deliyim
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Kuru Kayısılı Köfte Tarifi-Fransız Mutfağı
06 Ocak 2018
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.