Kuru Kayısılı Köfte Tarifi-Fransız Mutfağı





Malzemeler

2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuru kayısı
1 küçük kabuk tarçın
400 gram domates,küçük küçük doğranmış
1 adet soğan,ince doğranmış

Köfte için;

350 gram dana kıyma
1 diş sarımsak,dövülmüş
tuz
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Üzeri için;

25 gram badem
1 avuç taze kişniş

Yapılışı

Derin bir kasenin içerisine kıymayı,baharatları(kimyon,karabiber,pulbiber,tuz) yumurtayı,dövülmüş sarımsağı koyup iyice yoğurun.Yoğurduğunuz bu harçtan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın.Yuvarladığınız bu köfteleri az yağda arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletin.Ayrı bir tenecereye zeytinyağını koyun ve bu yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun.Üzerine sırası ile küp küp doğranmış domatesleri,kuru kayısıları ilave edip 4-5 dakika soteleyin.Kızarmış köfteleride ekleyin.Ardından 2 bardak su koyup (içerisine kabuk tarçınıda atın)pişmeye bırakın.Servis yaparken kıyılmış bademlerle ve taze kişniş yaprakları ile süsleyin.