Fıstıklı kuzu sarma tarifi için malzemeler

500 gr kuzu parça eti
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3~4 yaprak pazı
Tuz
karabiber
2 patlıcan
3 salçalık kırmızı biber
1 limon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik

Kuzu etini et döveceği yardımıyla iyice inceltin. Pazıları kaynar suda 1 dakika kadar kaynatıp soğuk suyun altında süzün. Fıstıkları 1 tatlı kaşığı sıvı yağında kavurun. Ocaktan alın. Ayrı bir kasede 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile kekiği karıştırın.

Patlıcanları alacalı soyup boyuna dilimleyin. Kararmaması ve acılığını gidermek için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzün. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip boyuna ikiye kesin. Patlıcan ve biberleri fırça yardımıyla sıvı yağla yağlayın ve ızgarada yumuşayana kadar hafifçe közleyin.

Eti tezgahın üzerine yayıp tuz ve karabiber serpiştirin. Pazıları etin üzerlerini (damarlarını kesip ayırın) örtecek şekilde yayın. Rulo şeklinde sarıp şişe dizin. Hafifçe ızgarada kızartılmış biber ve patlıcan dilimlerinide rulo şeklinde sararak yanyana dizin. İsteğe göre dilimlenmiş limonlarıda şişe dizebilirsiniz. Şişlerin üzerini kekikli zeytinyağı karışımından sürün, yağlanmış fırın ızgara telinin üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Fırından alın. Sıcak servis yapın.