Romanya Euro 2016 Kadrosu

Euro 2016 Takım İncelemesi ROMANYA



Elemelerde rahat bir gruba düşen ve gruptan Euro 2016 vizesi almayı başaran Romanya kupada sürpriz yapmak istiyor.



Romanya kupada A GRUBU’nda ev sahibi Fransa,İsviçre ve turnuvaya ilk kez katılan Arnavutluk ile mücadele edecek.



NASIL GELDİLER ?



Romanya elemelerde Kuzey İrlanda,Macaristan,Finlandiya,Yunanistan ve Faroe Adaları ile aynı grupta yer almış ve topladığı 20 puanla grubu Kuzey İrlanda’nın arkasında 2.sırada tamamlamayı başarmıştı. Yunanistan ve Finlandiya’nın varlık gösteremediği gruptan rahat bir şekilde çıkarak kupa vizesi almışlardı.



BAŞARILARI



Euro 2000 Çeyrek Final



ELEMELERDEN AKILLARDA KALAN



Elemerde F Grubu’nda mücadele eden Romanya oynadığı 10 maçta da mağlubiyet yüzü görmemişti. 5 galibiyet 5 beraberlik alan Romanya kalesinde ise sadece 2 gol görmüş ve bu alanda elemelerin en başarılı takımı olmayı başarmıştı.



ADAY KADRO



Kaleci : Tataruşanu(Fiorentina) , Pantilimon(Watford) , Lung(Astra)



Defans : Matel(Dinamo Zagreb) , Chiricheş(Napoli) , Gaman(Astra) , Sapunaru(Panduri) , Razvan Rat(Rayo Vallecano) , Moti(Ludogorets) , Grigore( Al-Sailiya) , Steliano Filip(Dinamo Bükreş) , Alin Toşca( Steaua Bükreş)



Orta Saha : Pintili(Steaua Bükreş) , Hoban(Hapoel Beer Sheva) , Prepalita(Ludogorets) , Popa(Steaua Bükreş) , Ropotan(Pandurii) , Torje(Osmanlıspor) , Chipciu(Steaua Bükreş) , Alexandru Maxim(Stuttgart) , Stanciu(Steaua Bükreş) , Sanmartean(Al İttihad)



Forvet : BogdanStancu(Gençlerbirliği) , Keşerü(Ludogorets) , Andone(Cordoba) , Alibec(Astra) , Andrei Ivan(Craiova) , Ioan Hora (Panduri)



GÖZLER ONUN ÜSTÜNDE



Romanya Milli Takımı’nda Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Bogdan Stancu takımın turnuvadaki en büyük kozu olacak. Gençlerbirliğinde forma giyen Stancu bu sene Ankara ekibi formasıyla 10 gol 5 asistlik bir performansa imza atarken, elemelerde milli formayla 2 gol 1 asist yapmayı başarmıştı.