Kullanımı oldukça yaygınlaşan stor perdeler, klasik perdelerin yerini almaya devam ediyor. Model ve desen çeşitliliği giderek artan stor perdeler, aynı zamanda kullanım kolaylığı da sağlıyor. Bu perdelerin montajını genellikle ürünü satın aldığımız noktalar sağlıyor. Ancak stor perde alışverişini internet üzerinden yapmanız durumunda, kargodan teslim aldığınız perde ile baş başa kalabilirsiniz. Eğer bir montaj elemanı bulamıyorsanız veya kendi işinizi kendiniz halletmekten hoşlanıyorsanız, bazı noktalara dikkat ederek stor perde montajını kendiniz de yapabilirsiniz.

Stor perde, korniş üzerine de duvara da monte edilebilir. Her iki durumda da kasa genişliğine uygun, portray adı verilen metal aparatlara; kornişe montajda ise korniş aparatlarına ihtiyacınız olacak. Bu aparatlar ürünle birlikte size verilmediyse, herhangi bir perdeciden bunları temin edebilirsiniz.

Stor Perdenin Korniş Üzerine Montajı

Kornişin üzerinde stor perdenin başlangıç ve bitişini işaretleyin. Kenarlardan eşit boşluk bırakın.
Yaklaşık 60 cm’lik aralıklarla, korniş aparatlarını kornişteki uygun bir kanala yerleştirin. Stor perdenizin toplandığındaki kalınlığına göre, duvardan yeterince uzaktaki kanalı tercih edin.
Portraylara vida geçirerek, yerleştirmiş olduğunuz korniş aparatlarına vidayla sabitleyin. Portrayların kıvrık tırnaklı kenarı duvar yönünde olmalıdır.
Portrayların takılmasından sonra, perde kasasını portrayların duvar tarafındaki tırnaklarına geçirin. Sonra kasanın diğer tarafından da bastırarak perdeyi portraylara tam olarak oturtun.
Son olarak perdenizin hizasındaki ince ayarı yapın.

Stor Perdenin Tavana veya Duvara Montajı

Perdeyi monte edeceğiniz yerin başlangıç ve bitişini işaretleyin.
Perdenin camdan uzaklığını belirlemek için perdenin toplandığındaki kalınlığını dikkate alın.
Duvarda delinecek noktaları tespit ederek işaretleyin. Deliklerin aynı hizada olabilmesi için, yardım alarak, perde kasasını bir cetvel gibi kullanıp noktaları belirleyebilirsiniz.
Deliklerin, başlangıç ve bitişten 10-15 cm içeride ve yaklaşık 60 cm’lik aralıklarla olmalarına dikkat edin.
Uygun kalınlıkta bir matkap ucu kullanarak, işaretli yerlerden duvarı matkapla delin.
Deliklere dübelleri çakın.
Vida geçirip, yönlerine dikkat ederek portrayları dübellere sabitleyin.
Perde kasasını, önce duvar tarafındaki tırnaklara tutturup, diğer tarafından da kuvvetlice bastırarak portraylara oturtun.
Gerekirse kasadan ittirerek ya da çekerek perde hizasını ayarlayın.


Alıntı