-Zeytinyağı
-1 adet orta boy kuru soğan
-500 gr. taze bakla
-1 su bardağı su
-1 tutam un
-1 adet limon suyu
-Tuz
-Karabiber
Sarımsaklı Yoğurt için Malzemeler
-1 su bardağı yoğurt
-2 diş sarımsak
-¾ bağ dereotu
Üzeri için Malzemeler
-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
-2 yemek kaşığı çam fıstığı
-Pul biber
Baklalarınızı yıkayın ve temizleyin, 2 – 2,5 cm kalınlığında dilimleyin. Derin bir kaba limon suyu, un ve su karışımı yapın ve baklaları kararmaması için bu limonlu suyun içerisinde bekletin.
Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. Üzerine zeytinyağı ilave edip soğanlarınızı piyazlık doğrayın ve ısıttığınız tavada soğanları kavurun, yeteri kadar kavrulan soğanlara limonlu suda beklettiğiniz baklaları suyundan arındırarak ilave edin ve kavurmaya devam edin. Hafif solan baklaları tuz ve karabiber ile tatlandırıp su ve limon suyunu ekleyin. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Pişen baklalarınızı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir karıştırma kabına yoğurdunuzu alın, üzerine sarımsakları rendeleyin. Dereotlarını ince kıyıp yoğurda ilave edin ve karıştırın.
Soğuyan baklalarınızı bir servis tabağına alın üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt karışımını dökün ve karıştırın. Servis etmeden önce küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve Ayçiçek yağını iyice ısıtın, içerisine çam fıstıklarını ilave edin, fıstıklar hafif kavrulduktan sonra ateşten alın ve pul biberini ekleyip karıştırın. Servis tabağındaki yoğurtlu baklalarınızın üzerine sıcak yağınızı gezdirip servis edin.
Afiyet Olsun.
Damla
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
18 Nisan 2018 Çarşamba Günün Yemeği |Bakla Borani
18 Nisan 2018
18 Nisan 2018 Çarşamba Günün Yemeği |Bakla Borani
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.