Apple’ın 7 Eylül’de tanıttığı yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ülkemizde 14 Ekim itibari ile resmi olarak satışa sunulacak. Cep telefonlarındaki taksit yasağının kalkmaması nedeniyle bir süredir merakla beklenilen ülkemizdeki GSM Operatörlerinin iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için belirledikleri fiyatlar açıklandı.

iPhone 7 önceki modeller iPhone 6 ve iPhone 6S’te olduğu gibi 4.7 inç ekrana sahip. RetinaHD çözünürlüğü bulunan ekranın başarısına yetkililer tarafından özel olarak vurgu yapıldı. Batarya süresi ve performans konusunda iyileştirmeler içeren cihaz yeni nesil A10 işlemci ile geliyor. Cihazın arka tarafında yer alan 12 MP çözünürlüğündeki kamera F1.8 diyafram açıklığına sahip. Gece çekimlerinde oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyan cihazın ön tarafında da 7 MP çözünürlüğünde kamera yer alıyor.

3.5mm kulaklık girişinin yer almadığı cihazın suya ve toza dayanıklı olması da dikkat çeken detaylar arasında. Apple bu yıl 16GB’lık modeli kaldırarak 32GB/128GB ve 256GB dahili depolama seçeneklerine sahip cihazlarını sunuyor.

Bildiğiniz üzere ülkemizde akıllı telefonları taksitle almak mümkün değil. Bu engel bir de cihazların ülkemizdeki astronomik rakamları ile birleşince kullanıcılar gözlerini GSM Operatörleri tarafından sunulan kontratlı satışlara çeviriyor. Bugün itibari ile ön sipariş süreci başlayan cihazların fiyatları da belli oldu.

Turkcell iPhone 7 32GB modelini nakit olarak 3.199TL’ye satacağını açıkladı. Kontratlı almak isteyenler için ise 36 aylık kontrat karşılığı ödemeler tarife ücretleri de dahil olmak üzere aylık 201,5TL olarak belirlenmiş.

iPhone 7 Plus 32GB ise 3.749TL nakit satış fiyatı ve 222,56TL’lik 36 ay kontrat karşılığı satışa çıkarılmış durumda.

Vodafone da ön sipariş sürecini başlatan bir diğer GSM Operatörü. iPhone 7 32GB modeli için 24 aylık kontrat karşılığı aylık toplam 235TL fiyat belirlenmiş. iPhone 7 Plus için belirlenen fiyat ise yine 24 aylık kontratla aylık 252TL.

Türk Telekom cephesinden ise henüz bir açıklama gelmedi.

Scroll