Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Penia
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Kitap Zülkarneyn Mu’nun Sırrı - Kitap Özeti

19 Aralık 2018
1

Zülkarneyn Mu’nun Sırrı - Kitap Özeti




Zülkarneyn Mu’nun Sırrı, on zamanlarda raflarda yerini almış, farklı kurgusu ve konusuyla ilgi çeken bir kitap. Geçmişteki tarihi detaylarla harmanlanıp yaşanılan olaylara daha farklı teorilerle bakmamızı sağlıyor.

“Eyn, büyük ulu demekti. Onlar birçok kavme de gönderilirdi bir kavimde de kalabilirlerdi. Bundan sonra ona KarnEyn diyecektik. ZülKarnEyn…”

Kitabın konusuna gelecek olursak; sıradan bir tarih profesörü olan Korhan’a gelen önemli bir teklif üzerine kitaptaki asıl olaylar başlıyor. Kitabı ilk açtığınızda, sayfalarda Sorok Yazmaları‘ndan bir kesit okuyorsunuz ve bu kesit sizi gizemli olaylara davetiye görevi görüyor. Kitap, daha ilk kesitinden merak unsuru uyandırıyor diyebiliriz bu nedenle.

Kitapta birçok detay ve olgular iç içe geçmiş bir halde. Bir yandan Türk adının 8000 sene önce kullanıldığını ve Türk soyunun nerelere dayandığını irdelerken, bir yandan da geçmişteki Zülkarneyn isimli peygamberleşmiş bir kişiye dair detaylı bilgiler okuyorsunuz. Bütün bunlar olurken, yazarımız bir yandan da eski yazmaların peşine düşüp yakalanmadan kaçış planlarıyla heyecanı hep yüksekte tutmuş. Bu nedenle kitaptan kopmak bu konularla ilgili olanlar için zor olacaktır. Tabii ki, Korhan’ın gördüğü rüyaları da unutmamak gerek. Sayfalar ilerledikçe bu rüyaların anlamını ve gizemli olayların nasıl sonuca ulaştığını okuyorsunuz. Yapbozun eksik parçaları okudukça tamamlanıyormuş gibi…

“Mu kıtasının sular altında kalmasından üç bin yıl sonrasında dünyanın düzenini korumakla görevli olan koruyucular cehennemin kapılarının aralandığını biliyorlardı. Ve Zülkarneyn yola çıktı.”

Kitapta yer alan bir başka konu ise, kayıp Mu kıtasıyla ilgili. Bu kıtayı Zülkarneyn’in ilgi duymasından ziyade, tarihte Mustafa Kemal Atatürk’ün de merak edip araştırdığını dile getirebiliriz. Daha öncede bahsettiğim gibi, kitap birçok önemli ana detaylardan oluşuyor. İstanbul’dan İrkutsk’a yerinizde duramayacağınız bir maceradan bahsedebiliriz aslında. Yazar ilk kitabı olmasına rağmen, bu detayları içtenlik ve akıcılıkla dile getirmiş. Yapılan betimlemeler ve üslubu sıkılmayı önlüyor, özellikle tarih, mitoloji, macera ve aksiyon gibi konulara ilgi duyuyorsanız.

Angel bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
04 Mart 2015
Bulunduğu yer
İstanbul
Mesajlar
7.321
Seslenildi
530 Mesaj
Etiketlendi
309 Konu
Ruh Hali
Melekgibi
Standart Cevap: Zülkarneyn Mu’nun Sırrı - Kitap Özeti
26 Aralık 2018
2
Alip okumak isterim zamanim olsa

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj