Ev baklavasını lezzetli yapmanın inceliklerini ve bilmeniz gerekenleri ustasından öğrenmek için Baklava Ustası Ramazan Demir’in anlattıklarına kulak vermelisiniz.

Ev hanımları baklavalarının pastahanelerdeki baklava gibi olmadıklarından hep şikayetçilerdir. Ama isterseniz sizde ev baklavasını daha lezzetli, çıtır çıtır yapabilirsiniz . İstediğiniz gibi bir baklava tatlısını yapabilmek için işte sizlere bir kaç ipucu;

İyi bir baklava için sert buğday unu kullanmanız gerekli.

Baklavanın daha lezzetli olması için tereyağ kullanabilirsiniz eğer tereyağ yoksa onun yerine margarin tercih edebilirsiniz.

Diğer yağlar baklava için tavsiye edilmez.Çünkü baklavanın üstünde benekli bir görünüm oluşturuyor.

Baklavayı keserken mutlaka yağlayın.Çünkü baklavanın çıtır çıtır olması yağlanmasına bağlıdır. Baklavanızı yağlarken baklavanın yer yanını kaplayacak miktarda yağlayın.Bu şekilde yufkalar yağdan dolayı kızaracak ve şerbeti de döküldüğünde çıtır çıtır olacaktır.

Baklava yufkasını açarken hamur bezelerini iyice nişastalayarak yufkaların ince olmasına yardımcı olur. Nişastalanarak hamur katmanlarının birbirine yapışması önlenmiş olur.

Şerbetin tadı ile ısısı baklavanın lezzetini etkiler. Baklavanın daha lezzetli ve çıtır çıtır olması için baklava ve şerbetin de hafif sıcak olması gerekir. Baklava sıcak, şerbet soğuk olursa baklava sertleşir.