Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Gülfem
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli

Standart Cildinizi yenilemek, canlandırmak için harika bir zaman!

10 Nisan 2017
1

Kış aylarını geride bıraktık. Cildiniz, kışın sert havasında kuru, yıpranmış bir hal almış olabilir. Canınızı sıkmayın ve bahar aylarının iyileştirici şifasından yararlanın. Cildinizi bahar aylarında hazırlayarak, kışa yepyeni, taze, pırıl pırıl bir şekilde girebilirsiniz. Cildinizi yenilemek ve canlandırmak için bahar zamanı harika bir zaman.



Bu yıl, ülkemizin tamamında çok sert görülen kış mavsiminden hepimiz nasibimizi aldık. Aylarca soğuk, fırtına, yağmur ve karlı havalardan cildimiz de etkilendi. Hayat gibi cildimiz de döngü içinde seyrettiği için aslında bu üzülmesi gereksiz bir durumdur. Kış ayları ölü dokuları döker, yaz ayları için hazırlık yapar. Yeniden doğmak için yok olmak gerekir felsefesinin doğa ve bedenimizdeki tezahürüdür. Cildimiz de kış aylarında soğuk hava, kaloriferin havayı kurutan özelliği, klima kuruluğu gibi etkenler nedeniyle ciddi derecede etkilenir. Her ne kadar iyi bakarsanız bakın cildiniz fazladan bir bakım ister. Bu bakımı yapmak için belirli dönemler çok değerli dönemlerdir. Cildinizi yenilemek, canlandırmak için bahar ayları harika bir zaman. Baharda toprak gibi topraktan yapılmış bedenlerimiz de yenilenir. Ölü deriler dökülür, güneşin faydalı etkileri beden üzerinde hissedilir, içilen suyun etkileri mistik olarak değişir. Bahar ayları bu tazelenmenin yaşandığı dönemlerden biri olduğu için bunu kendi lehimize kullanmamız da fayda var.

Tüm kış soğuktan yıpranmış ciltlere bakım yapmak için birkaç önemli adımı unutmamak gerekir. Cildinizi yeni bir döneme hazırladığınızın farkına varın ve cildinizi şımartın. Cilt maskeleri nasıl yapılır, hangi cilt maskesi cildi yeniler? gibi sorular içinde boğulmak yerine harekete geçin.



Bol bol su için

Her şeyden önce temel düzeyde yapmanız gereken ve asla değişmeyen kuralları hatırlamak gerek. Günde 2-2,5 Lt arası su içmeyi unutmayın. Suyu bir anda değil yudum yudum içmeye özen göstermeli ve vücudunuzdaki atıkları sizden uzaklaştırmanız için bol bol tüketmelisiniz. Evinizdeki çöpleri atmayarak yaşayamayacağınız gibi su içmeden de sağlıklı ve hijyenik bir şekilde yaşayamazsınız. Bol bol su için ve kendinizi yenilemek için fırsat verin.



Canlandırıcı maskeler uygulayın


Cildinize haftada 3 kez maske uygulayın. Bahar aylarında cildinizdeki derilerin yenilenmesi için bedeninize destek olmak çok önemlidir. Evinizde uygulayacağınız birçok tarif vardır ve bunlar en güzelleri doğal ürünlerden oluşan tariflerdir. Gece yapılmak şartıyla yoğurt, karbonat ve limondan aynı ölçek kullanılarak hazırlayacağınız maske çok faydalı olacaktır. Patatesi rendeleyerek yüzünüze sürmeniz ve 15 dakika bekletmeniz içindeki nişasta sayesinde tertemiz bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda bu maskenin sivilceler üzerinde de etkisi vardır. Sivilcelerden kurtulmak için ne yapmalı? diye soruyorsanız patates sizin için etkili bir çözüm olacaktır. Bunun haricinde doğal kilden yapacağınız maskelerde tazelenmenizde büyük fayda sağlayacaktır. Haftada 3 kez bu maskeleri birer kez uygularsanız gözle görülür sonuçlar alırsınız.



Siyah noktalardan arının


Siyah noktalardan arınmak için kullanılan birçok yöntem var. Kimi youtuber tutkal ile yapılan maskeleri önerse de biz hiçbir ağır kimyasalın kısa vadeli çözümlerine yönelmemenizi tavsiye ediyoruz. Onun yerine bitki özü içerikli burun bantlarını kullanın. Siyah noktalardan uzun vadede kurtulmak içinse yine harika doğal yöntemlere başvurun. Hafta bir yapacağınız buhar maskesi ve ardından şeker-bal karışımı peelingle uzun vadede sağlıklı sonuçlar alırsınız. Buhar suyunuzun içine 1 kaşık karbonat ve 1 kaşık sirke atıp tüm mikropları cildinizden uzaklaştırın. Bu yöntemler çok daha etkili yöntemlerdir.



Tonikler önemli

Cildinizi maskeyle temizlemek için uyguladığınız yöntemler sırasında gözeneklerinizin açıldığını unutmayın. Bu gözenekleri kapatmak için kesinlikle etkili bir tonik kullanın. Doğadaki en etkili toniğin maden suyu olduğunu unutmayın.




Nemlendiriciler en yakın dostunuz

Cildin kuruması sonrası çatlaması, kırışması işten bile değildir. Kuruyan cildi nemlendirmek hem içten hem dıştan olmalıdır. İçten bol su yardımıyla cildinizi beslerken dıştan da nemlendirici kullanmayı eksik etmeyin. Yüzünüze uygun bir nemlendirici alıp sabah akşam temiz cildinize uygulamayı ihmal etmeyin.

Penia bunu beğendi.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: Cildinizi yenilemek, canlandırmak için harika bir zaman!
10 Nisan 2017
2
Ben ne yaparsam yapıyım kuruluğu geçmiyo

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli
Standart Cevap: Cildinizi yenilemek, canlandırmak için harika bir zaman!
10 Nisan 2017
3
@Penia canım benimde öyle oluyordu cilt kuruluğu özellikle kış aylarında çok artıyor...

Kayısı yağı alıyorum aktarlardan haftada iki defa hatta üç bile sürdüğüm oluyor yüzüme iyice yediriyorum pırıl pırıl oluyor ve pamuk gibi dene istersen yatana kadar yüzümde tutuyorum sürdükten sonra zaten cilt kuru çekiyorki kalmıyor bile.... sonra ılık suyla yıkıyorum o kadar
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj