KAYNAKLAR

ATAY, Oğuz, Tutunamayanlarİletişim Yayınları, İstanbul 2006.
AYTAÇ, Gürsel, Çağdaş Türk Romanları Üzerine İncelemeler, Gündoğan Yayınları, Ankara 1999
ECEVİT, Yıldız, "Ben Buradayım..." Oğuz Atay'ın Biyografik ve Kurmaca Dünyası, İletişim Yayınları, İstanbul 2005.
GÜRBİLEK, Nurdan, Ev Ödevi, Metis Yayınları, İstanbul 1999.
PARLA, Jale, Don Kişot'tan Bugüne Roman, İletişim Yayınları, İstanbul 2000.
STEVİCK, Philip Roman Teorisi, (Çeviren: Sevim Kantarcıoğlu), Gazi Eğitim Fakültesi Yayınları, Ankara 1988.

[1] Bu bildiride Tutunamayanlar'ın şu baskısı esas alınmıştır: İletişim yayınları, İstanbul 2006. Alıntılar ve atıflar bu baskıya aittir.
[2] Philip Stevick, Roman Teorisi, (Çeviren: Sevim Kantarcıoğlu), Gazi Eğitim Fakültesi Yayınları, Ankara 1988, s.221.
[3] Nurdan Gürbilek, Ev Ödevi, Metis Yayınları, İstanbul 1999, s.13-14.
[4] Jale Parla, Don Kişot'tan Bugüne Roman, İletişim yayınları, İstanbul 2000, s.204.
[5] Yıldız Ecevit, "Ben Buradayım..." Oğuz Atay'ın Biyografik ve Kurmaca Dünyası, İletişim yayınları, İstanbul 2005, s.265.
[6] Gürsel Aytaç, Çağdaş Türk Romanları Üzerine İncelemeler, Gündoğan yayınları, Ankara 1999, s.164-165.
[7] Burada şu nokta dikkatten kaçırılmamalıdır: Söz konusu ettiğimiz bilinçaltının dili, romanın anlatım teknikleri bahsi altında ele alınan bilinç akışı, monolog, diyalog gibi tekniklerinden biri değildir. Bilinçaltına ait dil, roman metni içinde karşımıza herhangi bir anlatım tekniğiyle sunulmuş olabilmektedir. Her ne kadar Freud ve Jung bilinçaltının dili olarak rüyaları, tekrarlamaları, dil sürçmelerini göstermiş olsalar da burada anlatım düzlemindeki bir üslup özelliğini söz konusu etmekteyiz.
[8] Philip Stevick, a.g.e., s.227.
[9] a.g.e., s.229.