MURAT GÜNEŞ Nickli Üyeden Alıntı
Düşüncelerinize saygı duyuyor farklı bir fikri okumaktan da keyif alıyorum.
Ama katılmıyorum düşüncelerinize...

Halkın gözünde ve dışarıdan farklı görünebilir.
Ama özellikle askeri güç olarak Türkiye dünyanın sayılı devletleri arasında.
Bulunduğumuz bölge itibariyle de
Rusya yı bir kenara koyarsak,İsrail'e bile boy ölçüşecek kadar güçlü hemde.

Diğer devletlere verdiğimiz yada vermediğimiz imtiyaslar yüzünden güçsüzmüş gibi gözükebiliriz.
Doğru politikalar uygulanırsa gücümüzün ne olduğunu halkımız gibi diğer devletlerde anlar.
En azından güçlü olduğumuzu ben biliyorum.
Güçlü olmasaydık şimdiye kadar bizi çoktan parçalamış yok etmişlerdi.

Bir diğer konu da hem sivil toplum da hemde askeri bürokrasi içerisinde savaş stratejisi geleceğe dair tahmin yeteneği olan uzman kişilerin olduğunu da biliyorum.
O insanlar savaştan önce bu uyarılarını İktidardaki insanlara yapmıştı.
Ama kulak asmadılar değerlendirmeye bile almadılar.
Sonuç itibariyle bugünlere geldik.

Evet bundan sonrası ne yapılabilir onu konuşmak gerek.
Evet içimizden biri konuşuyor.
Tayyip Bey zaman zaman Obama'ya bugünler de ise Putin'e naralar çekerek
güzel çözüm önerilerinde bulunuyor...
Saygılarımla.

Tayyip beyin bu konuda politikalarını desteklemediğim gibi, kemal bey ve devlet beyinde bu anlamda bu ülkeye bir katkısı olabiliceğinide düşünmüyorum. Türkiyenin daha güçlü ve daha ilkeli hem iç hemde dış politikalara ihtiyacı var. Bu zaman alacak olan bişey.

Aynındüşünmememiz doğal. Ama birbirimizi dinlememiz anlamaya çalışmamız güzel. Ben 30 yıldır bitirilemeyen bir Pkk gerçeğini biliyorum ve bunu yaşıyoruz. Bu ülkenin aslında düşündüğümğz kadar güçlü olmadığını, ama özündede dünyanın en güçlü ülkesi olmaya aday olduğuna inanıyorum.

İnşallah pc başına geçince daha rahat ve detaylı konuluruz. Telde yazmak sıkıyor beni

Güzel sohbet için teşekkğr inşallah devam edelim...

Ayrıca Tayyip erdoğancı olarak bilinmek istemem. Bu ülkede ilkeli olarak en çok eleşyirenlerden biri olduğumu ilk etapta bilmenizi isterim inşallah... Zaman la birbirimizi daha iyi tanırız inşallah..