Liv Hospital yenilgisinin yankıları sürüyor. 92-88’lik şok mağlubiyetin ardından başantrenör Obradovic’in yaptığı sert açıklamalar ise hâlâ sıcaklığını koruyor. Oyuncularını bencil bir oyun ortaya koymakla suçlayan tecrübeli çalıştırıcı, motivasyon eksikliği yaşayan kim olursa takımdan gideceğini söyledi. İşte Obradovic’in o sözleri:
‘Onları uyarmıştım’
“Galatasaray Liv Hospital kesinlikle daha iyi oynadı ve kazanmayı hak etti. Gurur ve onurlarıyla bu atmosferde oynamaları için takımı hazırlamaya çalıştım. Rakibin çeşitli sorunları ve sakat oyuncuları olduğunu söyledim. Bu şekilde bile kazanmayı başardılar. Savunmamız çok kötüydü ve bu da bize maçı kaybettirdi. Takımıma rakiple ilgi olarak, ‘sorunlardan dolayı karşımıza güçlü çıkacaklar’ dedim. Maç ve lig ne olursa olsun oyuncuların aynı motivasyonu taşıması lazım. Bir oyuncunun motivasyonsuz olmasını kabul etmiyorum. Sahada bunu göstermeyenler olursa, takımda kendilerine yer bulamaz” diye konuştu.
Obradovic’e eleştiriler
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, takımını sert sözlerle deyim yerindeyse yerden yere vurdu. Ancak tecrübeli başantrenörün maç içerisindeki hamleleri de eleştirileri beraberinde getirdi.
Taraftarların ve otoritelerin özellikle sosyal medya üzerinde yaptıkları ortak eleştiriler şunlar:
Obradovic’in 5 kişilik rakip karşısında takımını faul almaya yönlendirmesi gerekiyordu. Ancak bu yönde bir planı yoktu.
Topu pota altına indirmesi gerekiyordu. Fakat Zoriç’i dışarıda bıraktı. Oğuz ve Semih’e tahammül etmedi.
Oyunun büyük bölümünü 4 kısa ile oynadı, bu da Galatasaray’ın işini kolaylaştırdı.
Takım tam saha baskı yapması gerekirken rakibi yarı alanda karşıladı. Böylece rakip daha diri kaldı.