6 su bardağı kadar suya 1 tatlı kaşığı atılır 5 dk demlendikten sonra içilir.
UYARI:
Kortizonlu ilaç tedavisi sırasında alınmamalıdır.
2- Kan hastalıklarında kapari kullanımı; Kapari reçeli ve marmelatı şeklinde sabah aksam 2-3 tatlı kaşığı yenir. Ancak şeker hastaları bu şekilde kullanmaz.
3- Böbrek taşında kullanımı; Çay ve ya karpuzu kullanılır. Karpuzundan günde bir küçük kavanoz, çayından ise günde 3 kez aç karnına 3 fincan içilir.
4- Gut hastalığında kullanımı ise; Reçel olarak gunde 2-3 tatlı kaşığı, çay olarak 3 fincan aç karnına.
5- Mide, bağırsak, basur, kabızlık için kullanım şekli; Kapari salamurasını, karpuz salamurasını aç karnına istenilen kadar tüketilebilir.
Çay olarak da günde 3 kez 3 fincan içilir.
UYARI: Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur ancak faydalı olduğu kadar zehirli bir bitki olduğundan dolayı kapsül veya reçel, salamura gibi hazır ürünler tercih edilmelidir. Kapari turşusunun besin değeri o kadar yüksek değildir.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Kapari çayı
10 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Jön TüRk bunu beğendi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.