Depresyon günlük yaşantımızda hepimizin içinde olduğu ruhsal sorunlardır. Herkesin yaşadığı iş, özel ve sosyal hayatta mücadele ettiği stres ve depresif durumlara iyi gelen taşlar vardır. Tabi ki bu taşların sırrına inanıp taşımak gerekiyor. Burç ve hissettiğiniz duruma göre hangi taşı taşımanız gerektiğine karar vermeniz lazım. Bunun için taşların taşıdığı özellikleri bilmek ve incelemek gerekiyor. Bu taşların hakiki olması gerekiyor.

Taşların renk olarak uyum sağladığı düşüncesi de doğrudur. Depresyona iyi gelen taşlar arasında Rutılat kuvars vardır. Depresyonu artırdığı gibi enerjiyi de artırma görevi de üstlenir. Kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda rahatlatma özelliğine sahiptir. Lapis lazuli de depresyona iyi gelen taşlar arasındadır. Bu lacivert taş ruh ve beden arasındaki dengeyi korur. Topaz duygusal anlamda kuvvet verir ve kendinizi huzurlu hissetmenizi sağlar.

Kuvars kristali vücudunuzdaki fazla elektriği alır. Meditasyonda kullanılan bir taştır ve dinginlik kazandırır. Günlük iş ve sosyal yaşantınızda yaşamış olduğunuz sıkıntıları yok edip rahatlatan bu taşların sırları çok eski yıllara dayanır. Keşfedilmiş şifa niyetine kullanılan taşlar son yıllarda tekrar gün yüzüne çıkmıştır. Kişiler rahatlamak amacıyla ve kendilerini iyi hissetmek için bulundukları ortamlarda da bu taşlardan bulundurabilirler.

Alıntı