Premier Lig'in 29. haftasında Arsenal, West Bromwich Albion'a deplasmanda kaybedip Manchester United'a fırsat sundu.

Arsenal, Premier Lig'in 29. haftasında West Bromwich Albion'a konuk oldu. Topçular kalecisi Ospina'nın hatasının damga vurduğu maçta taraftar tepkileri arasında bir yenilgi daha aldı: 3-1

Bu galibiyetle WBA 43 puanla 8. sıradaki yerini korurken Arsenal 50 puanda kalıp Manchester United'a kazanması halinde beşinci sıraya çıkma şansı verdi ve lider Chelsea'nin tam 16 puan gerisinde kaldı.

12. dakikada Dawson'ın golüyle öne geçen ev sahibi, 15. dakikada Alexis Sanchez'in golüyle Arsenal'ın beraberliği yakalamasına engel olamadı.

Ancak ikinci yarıda 55. dakikada Ospina'nın topu koltuk altından kaçıran Ospina'nın hatasıyla gelen Robson-Kanu'nun golü maçın kırılma anı oldu. Ev sahibi bu golle gelen 2-1'lik üstünlüğünü 75. dakikada Dawson'la 3-1'le perçinlendi.

Bu sonuçla Premier Lig'deki son beş maçında dördüncü yenilgisini alan Arsenal son bir ay boyunca çıktığı maçlarda yalnızca 5. küme ekibi Lincoln City'ye karşı alabildi.

Maç sırasında "Sözleşme yok, Wenger istifa" ve "Arsene'e güveniyoruz, Wenger'e saygı" yazılı iki farklı mesaj taşıyan iki uçağın stadın üstünden geçmesi de futbol gündemine damga vurdu.

Goal