Tüp bebek tedavilerinde neden akupunktur uygulamaları düşünülür?

Günümüzde çok çeşitli hastalıklara yardımcı koşullar sağlayabilmiş akupunktur, kısırlık tedavisi içinde denenmesi gereken alternatif uygulamalardandır. Daha çok tüp bebek tedavileri ile gündeme gelen akupunkturdan pek çok hasta iyi sonuçlar alabilmiştir. Başarıyı artırdığı ve tedaviye destek sağladığı bir gerçektir. Hastayı hem pozitif anlamda yönlendirir ve vücudu da rahatlatmaktadır. Kısırlığa neden olan etkenlerin bir kısmını ortadan kaldırır.

Tüp bebek tedavilerinde nasıl başarı artacaktır?

Akupunktur ile endorfin hormonları artmakta ve bu sayede stres faktörü ortadan kaldırılmaktadır. Özellikle uzun yıllar bebek özlemi çekmiş ve tüp bebek tedavisi noktasında ilk denemelerde olumsuz sonuçlar alan hastalar ziyadesiyle bozulmuş psikolojiye sahip olmaktadırlar. Embriyonun anne rahmine transferi gerçekleşmeden yarım saat kadar önce alınabilecek akupunktur seansı, bedeni rahatlatacak ve ev sahibeliği için iyi koşullar oluşturacaktır. Anne adayının sakin olması ve mutlu olması tüp bebek tedavi yönteminde oldukça önemlidir.

Akupunktur ile tüp bebek tedavisinde nasıl bir bağlam vardır?

Yıllardır gündemde olan tüp bebek tedavisinin en belirgin risk faktörü; stres kontrolünün olmaması ve hastalara yaşattığı olumsuz sonuçlardır. Tedaviler imkân varsa eş zamanlı yürütülmeli ve beden bebeğe ev sahibeliği yapabilmek için rahatlamış olmalıdır. Akupunktur tedavisine devam edilmeli ve bebeğin ana rahminde büyüyüp gelişmesine katkıda bulunulmalıdır. Anne adayının kendi sağlığı ve psikolojisi içinde akupunktur oldukça olumlu katkı sağlamaktadır.