Gelecek iki yıl, dünyada sıcaklık rekoru kırılabilir. Dünyanın yeni bir El Nino dönemine gireceğini tahmin eden İngiliz meteoroloji uzmanları, dünyanın iklim sisteminde yaşanacak değişiklikler konusunda şimdiden uyarıda bulunuyor.

İngiliz meteoroloji uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre küresel ısınmadaki yavaşlama iki yıl içinde sona erecek. bu yıl ve gelecek yıl rekor düzeyde sıcaklıklar yaşanacak. Bu sıcaklık artışında El Nino hava sistemi de etkili olacak.
El Nino hava sistemi Büyük Okyanus'taki sıcaklıkları yükselterek tüm dünyayı ısıtacak. Bu da kuraklıklarla aşırı hava olaylarına yol açacak. El Nino hava sisteminin etkisinin 1950'den bu yana ilk kez bu kadar şiddetli hissedileceği vurgulanıyor.
Uzmanlar, küresel ısınmayı önlemeye yönelik ciddi adımlar atılmamasının ve karbon salınımı da sıcaklık artışında pay sahibi olduğunu kaydediyor.
Araştırma sonuçlarının, küresel ısınmanın abartıldığını söyleyenlerin iddialarını çürütecek nitelikte olduğu da belirtiliyor.
Aralık ayında Paris'te yapılacak zirvede, karbon salınımını kısıtlama yönünde bir anlaşmaya varmaları için dünya liderleri üzerindeki baskının artması gerektiği bildiriliyor.
ntv
Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Küresel Isınmada Yaşanan Yavaşlama Sona Eriyor
03 Kasım 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.

Normal