Apple Çin’de 500 milyon dolarlık Ar-Ge merkezi kuruyor
Apple Çin’in Shanghai ve Suzhou şehirlerinde iki yeni Ar-Ge merkezi açacağını duyurdu. Bu merkezlerin Apple’a maliyetinin 500 milyon doların üstünde olması bekleniyor.
Apple, pazar payını arttırmak ve Çin'deki Foxconn yetkilileriyle ilişkilerini tekrar iyileştirmek adına ülkede iki yeni Ar-Ge merkezi açmayı planlıyor. Şirket ayrıca ülkedeki Ar-Ge merkezleri kurarak yerel firmalarla ortaklık kurmanın bir adım daha ötesine gidecek ve pazarı daha yakından inceleme imkanı bulacak. Apple’ın yetenekli mühendis kadrosunun bir kısmını aktarmayı planladığı yeni merkezlerin şirkete toplam maliyetinin ise 500 milyon doların biraz üstünde olması bekleniyor.
Apple’ın donanım mühendisliğinin kıdemli başkan yardımcısı Dan Riccio, “Ar-Ge merkezlerinin Çin’de yayınlaştırılması yoluyla daha fazla yerel ve akedemik kurumlarla çalışmayı, dört gözle bekliyoruz. Geliştiricilerimiz ve tedarikçilerimizin birlikte çalışacağı bölgedeki mükemmel yetenek ve pozitif girişimci ruhuna erişmekten onur duyuyoruz.” açıklamalarında bulundu.
Donald Trump'ın Apple'ın bu kararını nasıl karşılayacağı henüz bilinmiyor. Trump, daha öncesinde pek çok dev firmanın üretimini ABD’ye kaydırmasını aksi halde yüksek vergilerle karşı karşıya kalacaklarını dile getirmişti.
Meltem


Üyelik tarihi
14 Aralık 2014
Mesajlar
11.145
Seslenildi
2190 Mesaj
Etiketlendi
310 Konu
Apple Çin’de 500 milyon dolarlık Ar-Ge merkezi kuruyor
19 Mart 2017
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter