Devrim Gürenç, 1977’de İstanbulda doğdu.İlkokula Türkan Şoray ilköğretim okulunda gitti.Ortaöğretimini Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar lisesinde tamamladıktan sonra konservatuar sınavlarına girdi.


1 yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Klasik Türk Müziği eğitimi aldıktan sonra İtü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümüne girdi.2006 yılında bu bölümden mezun oldu.

Çeşitli sanatçılara vokal yaptı.Türk Halk Müziği Sanatçısı Erol Parlak’la yapmış olduğu düetlerle dikkat çekti, Bu proje Yücel Arzenle tanışmasına vesile oldu.

2008 yılında bir tv kanalında yayınlanan boşanmak istemiyorum isimli programın müziklerini yapan Yücel Arzen’in yine aynı isimli şarkısıyla düet yaptı.İnternet forumlarında bu şarkıyı seslendiren sesin kime ait olduğu uzun süre merak konusu oldu.

Devrim Gürenç,Yücel.Arzen eşliğinde, 2008 yılında Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle “ Bir Aşk On Şarkı’’ isimli albümünü çıkardı. 4 yıl aradan sonra siz değerli müzik severlerle Arpej Yapım etiketiyle “Aşk-ı Devrim” İsimli albümünü paylaşmaktan sonsuz bir mutluluk duymaktadır…

Alıntı