Romaya’nın Yaş kentinde dünyaya gelen sanatçı önce Yaş Güzel Sanatlar Akademisi’nde ve sonra Fransa Julian Akademisi Andre Lhote atölyesinde resim eğitimi almıştır. Paris’te Bedri Rahmi Eyüboğlu ile tanışarak onunla evlenmiştir.

İlk sergisini 1933 yılında Paris’te açmıştır. İki resim sanatçısı eş olarak yaşamlarını sürdürmeye başladıkları Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Anadolu insanının yaşam biçimini tuvallerine folklorik özellikleri plastik öğelerle birleştirerek yansıttı. Bedri Rahmi Eyüboğlu ile birlikte D Grubu’na katıldı.

Topluluğun etkinliklerinde önemli rol üstlenen sanatçı resimlerinde soyutlamacı ve Ekspresyonist görüşü ile Anadolu insanına ve doğal yaşama yönelik konular işledi. Eyüboğlu da Anadolu kültürünü yansıtan tüm öğeleri resmine konu yapmıştır. Eşine göre daha anıtsal bir anlatıma sahiptir. Parlak renklerle çalışan sanatçı mozaik tekniğinde de çalışmalar üretmiştir. Portre ve natürmort konularında da eserler veren sanatçı bir süre non figüratif çalışmalar üretmiştir. Resimlerinin yanısıra Ankara Etibank, 4. Levent Mahallesi konut duvarları, Ankara Çocuk Hastanesi, Hacettepe Hastanesi, İstanbul Manifaturacılar Çarşısı, Cerrahpaşa Hastanesi, Haydarpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi için mozaik çalışmaları üretmiştir.