Taneli Sebze Çorbası
HAZIRLANIŞI: Patatesleri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Kırmızı biberi, kabağı küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz. Soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Patates, kabak ve kırmızı biberi de koyup kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak su koyuyoruz, tuzunu atıyoruz ve sebzeleri haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağı koyup unu kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca soğuk süt döküyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmasını engelliyoruz. Biraz da soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Diğer tenceredeki sebzeler haşlanınca meyane tenceresine aktarıp birlikte pişiriyoruz. Üzerine dereotu serperek servis ediyoruz.

TANELİ SEBZE ÇORBASI

1 kabak 2 patates 1 kırmızı biber 1 soğan 1 diş sarımsak 3 çorba k. un 1 su b. süt 2 çorba k. tereyağı sıvıyağ tuz su

ÜZERİ İÇİN: dereotu