1 çay bardağı yeşil mercimek,
1 çay bardağı yarma (dövme buğday),
Yarım çay bardağı haşlanmış nohut,
1 tane tavuk but veya bir parça kemikli et,
1 tane kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin,
1 yemek kaşığı salça (1 tatlı kaşığı biber salçası),
1 tatlı kaşığı kuru nane,
Pul biber,
Karabiber,
10 bardak su.
Etli kış çorbası yapmak için, düdüklü tencerenin içerisine tereyağı koyulur.
Üzerine yemeklik olarak doğranmış kuru soğan ilave edilip sotelenir.
Sotelenen soğanların üzerine et veya tavuk atılıp biraz kavrulur.
Daha sonra salça eklenip biraz daha kavrulduktan sonra, kalan diğer malzemelerin tamamı ilave edilerek, hep birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.
Son olarak su ilave edilir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat kadar pişirilir.
Süre sonunda pişirilen yemek ocaktan alınır ve havası çıktıktan sonra düdüklü tencerenin kapağı açılır.
Çorba suyunu fazla çekmişse biraz daha kaynamış su ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır (buğdaya göre su oranı değişebilir).
İçerisindeki etler çıkartılır ve didiklenerek tekrar çorbaya ilave edilir.
Hazırlanan etli kış çorbası, sıcak olarak servis edilir.
Not; Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Üyelik tarihi
19 Mart 2017
Bulunduğu yer
Amasya
Yaş
22
Mesajlar
9.736
Seslenildi
220 Mesaj
Etiketlendi
77 Konu
Ruh Hali
Etli Kış Çorbası Tarifi
15 Aralık 2017
Etli Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Etli Kış Çorbası Yapılışı
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati