Malzemeler

Yarım su bardağı tarhana
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates mates
2 adet sivri biber
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su

Püf Noktası

Tarhanayı ıslatırken soğuk su, pişirme suyunda da sıcak su kullanmanız ve ilk pişim anında sürekli karıştırmanız önerilir.

Adım Adım Pişirme

1- 1 adet orta boy soğanı çok ince doğrayın. Bir tencere içinde erittiğiniz 1 çorba kaşığı margarinin (ya da yarım çay bardağı sıvı yağın) içine soğanları atın ve pembeleşinceye kadar karıştırın.

2- 2 adet sivri biberi ince ince kıyın ve 2 çorba kaşığı kıyma ile birlikte tencerenin içine atın ve karıştırmaya devam edin.

3- Ayrı bir kapta yarım su bardağı tarhanayı bir bardak soğuk suyla ıslatın ve iyice eritin, beklemeye alın.

4- Soğan ve biberleri kavurduğunuz tencerenin içine yarım çorba kaşığı salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 2 dakika normal ateşte karıştırdıktan sonra 4 bardak sıcak suyu ekleyin.

5- Tenceredeki su kaynayınca içine, ıslamış olduğunuz tarhanayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 3 dakika kaynama süresinde tarhanaların top top olmaması için karıştırmaya devam edin. Pişen çorbanızı servis tabaklarına alın.

6- Kızdırılmış ayrı bir tavada tereyağının yanmamasına dikkat ederek eritin. Eriyen tereyağının üzerine 1 tatlı kaşığı pulbiberi ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek hazırladığınız sosu, servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek, çorbayı servise hazır hale getirin.

alinti