Malzemeler
Yarım su bardağı tarhana
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates mates
2 adet sivri biber
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
Püf Noktası
Tarhanayı ıslatırken soğuk su, pişirme suyunda da sıcak su kullanmanız ve ilk pişim anında sürekli karıştırmanız önerilir.
Adım Adım Pişirme
1- 1 adet orta boy soğanı çok ince doğrayın. Bir tencere içinde erittiğiniz 1 çorba kaşığı margarinin (ya da yarım çay bardağı sıvı yağın) içine soğanları atın ve pembeleşinceye kadar karıştırın.
2- 2 adet sivri biberi ince ince kıyın ve 2 çorba kaşığı kıyma ile birlikte tencerenin içine atın ve karıştırmaya devam edin.
3- Ayrı bir kapta yarım su bardağı tarhanayı bir bardak soğuk suyla ıslatın ve iyice eritin, beklemeye alın.
4- Soğan ve biberleri kavurduğunuz tencerenin içine yarım çorba kaşığı salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 2 dakika normal ateşte karıştırdıktan sonra 4 bardak sıcak suyu ekleyin.
5- Tenceredeki su kaynayınca içine, ıslamış olduğunuz tarhanayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 3 dakika kaynama süresinde tarhanaların top top olmaması için karıştırmaya devam edin. Pişen çorbanızı servis tabaklarına alın.
6- Kızdırılmış ayrı bir tavada tereyağının yanmamasına dikkat ederek eritin. Eriyen tereyağının üzerine 1 tatlı kaşığı pulbiberi ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek hazırladığınız sosu, servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek, çorbayı servise hazır hale getirin.
alinti

Üyelik tarihi
28 Mart 2015
Yaş
31
Mesajlar
814
Seslenildi
45 Mesaj
Etiketlendi
45 Konu
Ruh Hali

Tarhana Çorbası Tarifi - Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır ?
28 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter