İnsan anatomisindeaynı yapıda iki farklı menisküs bulunmaktadır. Bunlar, bölgenin içerisinde ve dışarsında yer alıp, baskıları emici ve yumuşatıcı, direnç gösterici bir sistemle korumayı hedefler.

İç menisküsler yaralanma gibi bir durumla karşı karşıya kaldıktan sonra iyileşme şansları yoktur. Bu yüzden ancak tıbbi müdahaleler ile tedavisi sağlanabiliyor. Menisküsler, gelen baskıyı göğüslerken, bir amortisör görevi görürler.

Menisküs ameliyatı için uygulanan artroskopide, hasta bireylerin bacaklarına delikçikler açılarak yapılan bu işlemde, delikçikler açıldıktan sonra içerisine gerekli açı kameraları yerleştirilerek, alan görüntülenmiş oluyor.

Artık açık bir şekilde beliren bu görüş alanı, işlemler için hasarlı bölgenin tespiti ve tedavisi konusunda büyük rol oynuyor. Tedavide bütün alan, yalnızca yırtık alanın çıkarılması ya da yalnızca yırtık alanın dikilmesi menisküs tedavisi için yeterli oluyor.

Menisküs yırtığının uzunca süre tedavi edilmemesi; mevcut bölgeye inanılmaz büyük zararlar vermekte ve sağlığınız adına belki de geri dönüş şansı olmayacak pozisyonlarda kendinizi bulmanıza sebep olacaktır. Menisküs tedavisinin olabildiğince en ve en kısa sürede yapılacak olması; sağlığınız için en iyi karardır.

Menisküs tedavisine geç kalmaya başladığınız ilk andan itibaren gitgide daha çok rahatsızlar hissedecek, bunun yanı sıra hareket kısıtlılığınızı da gitgide arttıracaksınız. Uzun vadeli bakacak olursak, menisküs ameliyatı olmazsa kıkırdaklarınız çok büyük zararlar görecek ve bunla beraber kireçlenme problemleriniz de gitgide belirmeye başlayacaklardır.