Psikolog Barış Gürkaş, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Amerika’da yapılan son araştırmaya göre kadınların yüzde 22'si kendilerini endişeli, gergin ve kaygılı hissediyor. Buna karşın yüzde 16 oranında erkek benzer sıkıntıları yaşıyor” dedi.
Kadınlar arasında yaş grupları kıyaslandığında, kendisini en kaygılı ve endişeli hisseden grubun gençler ve orta yaşlılar olduğunu dile getiren Psikolog Barış Gürkaş, daha sonra şunları söyledi: “U.S Center Of Disease Control And Prevention tarafından yapılan bu araştırma, doğru sandığımız bazı durumlarla çelişmekte. Günlük hayatta erkeklerin sorumluluğunun çok olduğundan, çalışması gerektiğinden, evin reisi olduğundan, çok stres altında çalıştığından, evde onu rahat hissettirmekten bahsediledursun. Ancak, erkeklerin kadınlara oranla kendilerini daha kaygılı, gergin hissetmedikleri rakamlarla gözler önüne serilmekte.
Peki, ne oluyor da bu şekilde bir sonuç ortaya çıkıyor? Günümüzde artık kadın işi, erkek işi diye bir şey kalmadı. Kadın da finans sektöründe çalışıyor, inşaat yapıyor, holdingleri yönetiyor. Erkeğin yaptığı her stresli ve yıpratıcı işin bir ucundan da kadın tutuyor. Ancak kadın, sadece bu işi yapmakla yetinmediği için, aynı zamanda evini çevirmeye çalışıyor, çocuğuna bakıyor. Bu tarz bir yaşam, stres kaynaklarının yalnızca bir tarafını oluşturuyor. Ayrıca, kadın olmanın toplumsal yükünden, kültürel yönünden hiç bahsetmiyorum.
Bunlar da konuya dahil olunca, bunca zorluğa rağmen kadının yüzde 22 rakamının çok az olduğunu düşüneceğimizden eminim.”
Psikolog Barış Gürkaş, kadınların erkeklere oranla daha stresli olduğunu söyledi.
ALINTIDIR
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
36
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Kadınlar erkeklere göre daha stresli
03 Temmuz 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Hybrid-Şeklinde