Domuz Avı İçin Hangi Kalibre Tercih Edilmelidir ?
Değerli ustalarım, Domuz avı için tavsiye edilen .50 kalibre ve üstü mühimmatları atabilen tabancaların Türkiye şartlarına göre fiyatlarının yüksek olması nedeniyle .45acp ve 357 magnum mermi atabilen tabancalara yöneldim. Türkiye'de bu iki kalibre mühimmatı bulmanın diğer iri çaplı mühimmatlara göre daha kolay olduğu söyleniyor.

İkinci bir husus ise avlanan domuzun savunma amaçlı mı yoksa saldırı/avcılık amaçlı mı avlanacağı konusu. Olası bir domuz saldırısından kurtulmak için .45acp ve .357 magnum mühimmatların yeterli olabileceği, ama saldırı/avcılık amacıyla domuza atılan mermilerin daha iri çaplı olması gerektiği çeşitli forumlarda yazılıyor. Anlamadığım şey savunma için yeterli gelen .45acp kalibre merminin saldırı/av için neden yetersiz geleceğidir ?

.45acp kalibrenin savunma amaçlı kullanılmasında yeterli geleceği konusunda birçok kişi hemfikir iken avcılık için daha iri mermilerin kullanılması gerektiği görüşü neye dayanarak ortaya atılıyor. Mesela şu videoda 45acp kalibre ile domuz avı yapılıyor. Her ne kadar domuzlar daha çok evcil domuza benzese ve sabit hedef olsa da...