Çok affedici olan..
Kusur ve kabahatlerin affı için yapılacak zikir.
Bu adı çokca anan kişiyi Hak Taala en güzel ahlak sıfatlarıyla süsler.O kişinin hafif kusur ve kabahatlerini örter Bir kimse hafif bir kusur veya suç işlerse ve bunun sonucundan korkarsa bu güzel adı andığı takdirde göreceği cezayı atlatır.Hak Taala onu emniyet altına almış olur.Adı Yusuf olan kişilere bu adı çokca anmanın yararı vardır.116 kez tekrarlar halinde anılmasında fayda bulunmaktadır.
İki Cihan Saadeti İçin Gerekli Sır:
Başkalarını Sık Sık Affedin Fakat; Kendinizi Ve Nefsinizi Asla
Bize yapılan haksızlıkları affetmeli, bundan daha da iyisi haksızlığı yapanlara iyilikle muamele etmelidir. En yüce ahlak sahibi Allah (c.c.) kendisine isyan edenleri derhal cezalandırmamakta, onlara güzel muamele etmekte, tevbe ederlerse bunu kabul edip günahlarını bağışlamaktadır.
Şeytanın Vesvesesinden Kurtulur.
a) Günde 100 defa “Yâ Afüvv” ism-i şerifini okuyandan Allah razı olur, onu şeytanın vesvesesinden kurtarır.
b) Günde 100 defa “Yâ Afüvv” ism-i şerifini okumak aynı zamanda kötülüklere meylettiren nefsi durdurmaya bir iksir ve bir azîm çaredir.
Alıntı
Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Allah'ın Afüv Adı
04 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter

Normal