ABD’de New York kentinde kamyonetli silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı





ABD'den son dakika haberi... New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınında silah sesleri duyuldu. Saldırganın kamyonetiyle bisiklet yolundaki sivillerin arasına daldığı ve etrafa ateş açtığı öğrenildi. New York Belediye Başkanı, olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini 11 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yetkililer olayın terör saldırısı olduğunu doğrularken, New York Valisi saldırıyı bir kişinin gerçekleştiğini belirtti. Saldırıyı gerçekleşitiren kişinin Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğu açıklandı.

New York’ta Dünya Ticaret Merkezi yakınında silah sesleri duyuldu. Sürücü kamyonetle yaya yoluna tersten girerek yayaların üzerine sürdü. Ardından araçtan inerek etrafa ateş açtı.

Yerel medyaya konuşan görgü tanıkları, bir aracın işlek bir bisiklet yoluna girerek, yayalar ve bisikletçilere daldığını söylediler.

GÖZALTINA ALINDI

Polisin müdahale ettiği olayda 29 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı. West ve Chambers caddeleri yakınlarında çok sayıda polis aracı konuşlandı.


8 ÖLÜ 11 YARALI

ABD medyası saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı belirtildi.

BÖLGE KAPATILDI

Bölge ABD polisi tarafından kapatılırken bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

FBI: TERÖR EYLEMİ

Polis olayın terör saldırısı olup olmadığını değerlendirirken “Olay kasten yapıldı ama terör saldırısı olduğu anlamına gelmez” dediği belirtiliyor.

Ancak Reuters haber ajansı abonelerine “bir güvenlik kaynağına göre olay terör saldırısı” bilgisini servis etti.

FBI’ın da saldırıyı “terör saldırı” kapsamında değerlendirdiği belirtildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

New York Polisi gözaltına alınan saldırganın Özbek asıllı 29 yaşında bir erkek olduğunu ve isminin Sayfullo Saipov olduğunu açıkladı. Saipov’un 7 yıldır ABD’de yaşadığı öğrenildi. Saldırganın bacağından vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TRUMP BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Başkan Donald Trump’ın Genel Sekreter John Kelly tarafından saldırı ile ilgili bilgilendirildiğini söyledi. Sanders, “Dualarımız ve düşüncelerimiz saldırıdan etkilenen insanlarla” dedi.

TRUMP’TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı saldırıdan sonra Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump , “Görünen o ki New York’ta bir başka saldırı çok hasta ve dengesiz birisi tarafından gerçekleştirildi. Emniyet birimleri çok yakından takip ediyor. ABD’DE OLMAZ!” açıklamasında bulundu.