Kenya'nın Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'a ait kampları vurduğu belirtildi. Eş-Şebab militanları Kenya'da bir üniversiteyi basarak 148 kişiyi öldürmüştü.

Somalili yerel yönetim yetkilisi Şeyh Musse, Kenya uçaklarının ve tanklarının sınıra yakın Gandhodhawe köyünü ve köyün dışındaki bir Eş-Şebab kampını vurduğunu söyledi.
Musse, hava saldırısının ve bombardımanın yaklaşık bir saat sürdüğünü belirtti.
Sınırın Kenya tarafındaki Mandera kentinin yetkilisi Mualim Salih de hava saldırısını doğrulayarak ordunun hava saldırısından sonra topçu mermisi kullandığını kaydetti.
Kenya'nın kuzeydoğusundaki Garissa'da 2 Nisan'da Garissa Üniversitesi'ne Eş-Şebab militanları tarafından düzenlenen saldırıda çoğu öğrenci 148 kişi hayatını kaybetmişti.
Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, saldırıya en şiddetli şekilde karşılık vereceklerini açıklamıştı.
Eş-Şebab militanları geçtiğimiz hafta Kenya'da bir üniversiteyi basarak 148 kişiyi öldürmüştü.
Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab militanları, 2011'de Afrika barış gücü çerçevesinde Somali'ye gönderdiği askerlerini geri çekmemesi durumunda Kenya'da da terör saldırıları düzenleyeceği tehdidinde bulunuyordu.
ntv
Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Kenya Somali'de Eş-Şebab Kamplarını Vurdu
06 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.

Normal